Yapılan restoreyle dükkanlarına kavuşan esnaflar, kentin kalbindeki pazara sahip çıkan 2 Belediye Başkanı, Mehmet Aybatılı ile Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ettiler.

Şehrin kalbinde, cazibesini yitirmiş ve esnafların hak ettiği ticareti göremedikleri tarihi bir çarşıydı: Üzüm Pazarı.

En son dönemin belediye başkanı Mehmet Aybatılı tarafından düzenlenen Tarihi Üzüm Pazarı, yıllar sonra Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen döneminde yeniden hayat buluyor.Gece-gündüz demeden yapılan çalışmalarla çarşının altyapısını tamamen değiştirildi. Yıllanan elektrik hatlarını yenilendi, doğalgaz-internet, su ve kanalizasyon hatlarını yeniden yapıldı.

Söz verildiği gibi 4 ayda 1.etaptaki 11 işyeri restore edildi. Restoreyle Isparta’nın tarihine sahip çıkıldı, turizmine göz kırpıldı. Şehrin merkezine cazibe kazandırıldı.

Bugün düzenlenen törenle esnaflar restore edilen dükkanlarını teslim aldılar. Onlara göre Üzüm Pazarının makus kaderini değiştiren 2 Belediye Başkanı var. Onlardan biri Mehmet Aybatılı, diğeri ise Şükrü Başdeğirmen.Esnaflar, yıllar önce pazara sahip çıkan dönemin Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı’ya ve bugün pazarı restore ederek, tarihi ve turizme kazandıran Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ettiler.

Yapılan restoreyle ışıl ışıl bir hale gelen ve Isparta’nın yüz akı olan üzüm pazarındaki 11 dükkana şimdi yenileri eklenecek. Gerçekleştirilecek ikinci etap çalışmayla diğer dükkanlar da restore edilecek. Isparta’nın tarihine ve turizmine kazandırılacak.