Şubat ayında yapılan 25. Olağan Genel Kurulda Sandıklı Ziraat Odası Başkanlığına seçilen Fatma Toptaş; Üye ve delegelere teşekkür ederek Türk Kadınının neler yapabileceğini göstermeye çalışacaklarını söyledi.

Türkiye genelinde 3 kadın ziraat odası başkanından birisi olan Fatma Toptaş, Türk kadınının gücüne, azmine güvendiğini belirterek; “Ailenin beslenmesinden sorumlu olan Türk kadını, tohum sürecinden başlayarak ürünlerin yetiştirilmesine ve hasat ile birlikte ürünün sofraya ulaşımına kadar farklı dönemlerde emeğiyle en önemli rolü üstlenmektedir. Tarımın her alanında eşine destek olan, omuz veren Türk kadını,  aynı zamanda evinde yöresel ürünler üreterek ev ekonomisine de destek sağlamaktadır. Bu doğrultuda kadın çiftçilerimizi sonuna kadar destekliyoruz” diye konuştu. 

İki büyük hayalinden bahseden Toptaş; “Birinci hayalimiz yöresel ürünler pazarı kurmaktır. Akdeniz’i Marmara’ya, Ege’yi Anadolu’ya bağlayan önemli bir yol güzergahında bulunuyoruz. Bu avantajımızı en iyi şekilde kullanmak istiyoruz. 

Patatesli ekmeğimiz var, leblebimiz var, haşhaşımız var, patates ve soğanımız var. Ve buna benzer birçok yöresel değerimiz var. Bunları genelde ailenin ekonomik refah gelirine katkı sağlamak isteyen kadınlarımız üretmektedir. Bu ürünleri rahatlıkla satabileceğimiz büyük bir pazar yeri düşünüyoruz.

İkinci büyük hedefimiz; Sandıklı’da hayvancılık yaygın olarak yapılmaktadır. Hayvancılık yapan üyelerimize destek olmak amacıyla odamıza yeşil yem bitkileri rulo poşetleme ve balya makinesi kazandırmaktır. Bu şekilde hem yemlerin uzun süre korunması sağlanacak hem de işgücü ve maliyeti azaltılacak” diye konuştu. 

Son olarak Ziraat Odalarının önemine değinen Fatma Toptaş; “Üyelerimizin çiftçi kayıt sistemlerini dikkatlice tutarak her türlü destek ve hibelerden en iyi şekilde faydalanmalarını sağlayacağız. Tohum, gübre ve ilaç temini ile birlikte toprak tahliline kadar destek olacağız. Ve odamız bünyesinde oluşturacağımız yeni bir birimle veteriner ve ziraat mühendisi hizmetleri vereceğiz” dedi.