Hükûmet, milletvekilleri ile gazetecilerin 2008’de yapılan yasal düzenleme ile iptal edilen yıpranma haklarını yeniden verdi. Bu düzenleme ile her iki meslek grubu da erken emekli olmaya hak kazandı.
 
Sosyal güvenlik sistemindeki bazı mağduriyetleri gidermek için düzenlenen tasarı Meclis'ten geçerek yasalaştı.
 
Yasanın görüşülmesi sırasında verilen bir önergeyle, bir yıllık çalışma karşılığında 90 günlük fiili hizmet zammı (yıpranma hakları) gazetecilere, milletvekillerine ve dışarıdan atanan bakanlara iade edildi. Böylece, gazeteci ve milletvekilleri her 4 yılda, 1 yıl fazla çalışmış sayılarak, bu süre 5 yıl olarak hesaplanacak.
 
Gazetecilerin elde ettikleri fiili hizmet zammının toplamının yarısı kadar süre, emeklilik yaş hadlerinden düşecek. Milletvekilleri için ise söz konusu sürenin tamamı emeklilik yaş haddinden indirilecek. Düzenleme, fiili hizmet zammı süresinin kaldırıldığı 2008 yılı ekim ayı itibarıyla geçerli sayılacak.
 
MİLLETVEKİLLERİ DE ERKEN EMEKLİ OLACAK 
 
Ayrıca memur emeklisi milletvekilleri gibi SSK ve Bağkur emeklisi iken milletvekili olanlar iki yıl milletvekilliği yapmadan "milletvekili emeklisi" olabilecek. Böylece memur emeklileri ile SSK ve Bağkur emeklisi milletvekilleri arasındaki fark ortadan kalktı. SSK ve Bağkur'dan 2 bin lira civarında emekli maaşı alan vekillerin emekli maaşı 6 bin liranın üzerine çıkacak.