Eğirdir İlçesi Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, ilçenin turistik yeri 'Yeşil Ada'da içkili ve müzikli işletmelerin kapanma saatinin 03.00'dan 01.00'e çekilmesine yönelik eleştirilere cevap verdi.
Eğirdir İlçesi Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, ilçenin turistik yeri 'Yeşil Ada'da içkili ve müzikli işletmelerin kapanma saatinin 03.00'dan 01.00'e çekilmesine yönelik eleştirilere cevap verdi.

Yeşil Ada'nın bir mahalle olduğunu anımsatan Özmeral, “Burada oturan vatandaşlarımızı da düşündük. Sabaha kadar eğlence olmaz. Kapanma saatlerini 01.00 olarak belirledik. Kapatmayan işletmelere Kabahatler Kanunu kapsamında ceza yazıyoruz” dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Özmeral, Yeşil Ada'daki işletmelere yönelik kararı şöyle değerlendirdi:“Önceki dönemde Belediye Encümeni içkili ve müzikli olan yerler için kapatma süresi 03.00 olarak belirlenmiş. Biz bu durumu tartıştık, yaz sezonunda 01.00 olarak belirledik. Bu karar bizim yetkimize verilmiş. Bu karar Marmaris'te de uygulanıyor. Hatta 11.30'da kapatılan yerler var.

Eğirdir'in bir turizm merkezi olmadığını belirten Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Ama turizm merkezi olması için de hep birlikte çalışacağız” dedi.

Yeşil Ada'nın bir mahalle olduğunu, evlerin birbirine bitişik konumda bulunduğunu hatırlatan Özmeral, sözlerine şöyle devam etti: “Burada turizm dinlenmek üzere mi olmalı yoksa eğlence merkezi mi? Birini reddedip, diğerini kalsın dememiz çok yanlış olur.
Orta yol bulmamız lazım. Yazın 01.00 olsun diye bir karar aldık. Bunun uygulaması ve kontrolü İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne aittir. Kabahatler Kanunu'na göre bu kuralı uygulamayanları tespit edip, cezasını yazıyoruz.
 Bundan rahatsız olanlar var. Gürültüden rahatsız olanları düşünmemiz gerekmiyor mu? Bunun bir orta yolu bulunması lazım. Sabaha kadar eğlence olamaz.”

Plajda içkiyi yasakladığı yönündeki eleştirilere de yanıt veren Özmeral, böyle bir yasak uygulanmadığını ancak değişik tedbirler alındığını ifade etti.
 Plajın temizlenip, ücretsiz olarak vatandaşın kullanımına açıldığını da sözlerine ekleyen Özmeral, “Girişten ayak bastı parasını kaldırdık. Biz kanunların uygulanmasını istiyoruz. Kanunlar ne diyorsa, onlardan taraf olacağız. Kanunların üzerinde asla olamayız” şeklinde konuştu.