İletişim Fakültesi Öğrencilerinden Örnek Çalışma

Süleyman Demirel üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. sınıf öğrencileri hazırladıkları “Geleceğimiz Çöpe Gitmesin” isimli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirerek Eğirdir Gölü çevresini temizledi.

Fakülte Dekan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Arklan’ın Profesyonel Halkla İlişkiler ve Tanıtım Araştırmaları dersi kapsamında öğrenciler Kaan Bakıral, Ayşe Bilge Yaman, Funda Orak, Zeynep Bayhan ile Sibel Demir, örnek bir çalışma hazırladı.

Bu kapsamda Eğirdir Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesinden 50 kişilik bir öğrenci grubu ile Yazla Mahallesinden başlayarak Kaleburnuna kadar göl kenarındaki çöpler toplandı.

Yaptığımız proje ile tüm insanlara örnek olmak istiyoruz

Çalışma sürecinde desteklerini esirgemeyen Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, İlçe Zabıta Müdürlüğü ile Prof. Dr. Turhan Yazgan Anadolu Lisesi Müdürü Sami Özer’e teşekkür eden öğrenciler; “Amacımız yaşanabilir bir çevre bırakmak. Aslında çok da temiz olmayan bir dünyada yaşıyoruz. Bu konuda daha çok bilinçlenmeliyiz, bir pet şişesinin bile doğaya verdiği zarar çok fazla. Umuyoruz ki projemiz tüm insanlara örnek olur.” dediler.

Öğrencilerimiz hayallerini pratiğe aktarıyor

Öğrencilerin hayallerini pratiğe aktarmaları açısından bu projelerin büyük önem arz ettiğini belirten Prof. Dr. Ümit Arklan, Profesyonel Halkla İlişkiler ve Tanıtım Araştırmaları dersi kapsamında 22 bitirme projesinin yer aldığını söyledi.

Prof. Dr. Arklan, öğrencilerin pek çok alanda projeler ürettiğini ifade ederek “Yardım etmek insana her zaman haz verir. Öğrencilerimiz hazırladıkları bu çalışmalar sayesinde sektöre ilişkin bilgiler ediniyor; araştırma, uygulama, sponsor bulma, liderlik, stres yönetimi gibi pek çok alanda pratik yapmış oluyorlar. Aldıkları eğitimi uygulamaya aktarma şansı buluyorlar.” diye konuştu. /İbrahim Demirayak