Gelendost, Ak Parti Belediyeciliğini n nimetlerinden en iyi şekilde faydalanıyor. 2020 çalışma sezonunun başlamasıyla birlikte ilçe merkezi adeta şantiye alanına döndü.
İlçenin 60 yıllık ana içme suyu şebekesi, 1000 tonluk yeni içme suyu deposu, 8 dükkandan oluşan balık pazarı, yine aynı şekilde 30 dükkandan oluşan sebze-meyve hali ve otogar inşaatı hummalı bir şekilde devam ediyor. Bütün yatırımların sonbaharda bitirilerek halkın hizmetine sunulması hedefleniyor.

HALKIMIZ HİZMETİN EN İYİSİNE LAYIKTIR
Gelendost halkına hizmet etmekten dolayı onur ve mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Sezgin; “Allah’ın izniyle halkımızın teveccühüyle kadim Gelendost halkına hizmet etmekteyiz. Bizden önce Gelendost için kim taş üstüne taş koyduysa hepsinden Allah razı olsun. Şimdi görev sırası bizde. Dayanışması içerisinde tüm belediye çalışanlarımızla birlikte Allah sağlık verdiği sürece var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YATIRIMLAR SONBAHARDA BİTİRİLECEK
Her alanda halkın yaşamını kolaylaştırmak için yatırımların devam ettiğini ifade eden Başkan Sezgin; “Gelendost halkı üretime meyilli çalışkan insanlardan oluşuyor. Bu kapsamda her yıl 350 bin ton civarında elma üretimi gerçekleşiyor. Bizde insanlık için, milli ekonomi için üreten Gelendost halkının yaşamını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda 60 yıllık içme suyu şebekemiz yenileniyor. Bununla birlikte yeni 1000 tonluk içme suyu deposu yapılıyor. Balık pazarı, sebze meyve hali ve otogar inşaatları hummalı bir şekilde devam ediyor. Allah’ın izniyle sonbaharda tüm inşaatları bitirerek halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

ANADOLU’NUN TAPUSUNUN ALINDIĞI TOPRAKLARI TÜM HALKIMIZN GÖRMESİNİ İSTİYORUZ
Gelendost ovasının Anadolu’nun tapusunun alındığı topraklar olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Sezgin; “Miryokefalon Savaşı, 17 Eylül 1176 tarihinde Gelendost Ovasında Anadolu Selçuklu ile Bizans arasında gerçekleşmiştir. Kılıçaslan’ın zaferiyle sona eren savaşta Bizans’ın Anadolu’yu Türklerden geri alma umudu tamamen ortadan kalkmıştır. Bu zafer ile birlikte Anadolu’nun tapusu sonsuza dek Türklerin eline geçmiştir. Bu sene devletimizin desteğiyle zaferin film çekimlerine başlanacak. Malum pandemi dönemindeyiz. Bir aksilik olmazsa 15 Temmuz itibariyle filmin ön çekimlerine başlanacak. Bu doğrultuda Anadolu’nun tapusunu alındığı bu kadim toprakları tüm halkımızın görmesini arzuluyoruz. Buraya gelerek savaşın cereyan ettiği yerleri görmelerini istiyoruz. Bu doğrultuda geçen sene karavan turizmi başlatmıştık. Bu sene Hüyük Tepesi Mesirelik Alanında yine yapacağız. Şuana kadar 60’a yakın karavan müracaat etmiş durumda. Dediğim gibi vatandaşlarımız gelsinler elma bahçelerini gezsin, Eğirdir Gölünü görsün istiyoruz” diye konuştu.

HİZMET NOKTASINDA DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR
Hizmet noktasında destek veren herkese teşekkür eden Başkan Sezgin; “Hepimizin hayallerindeki Gelendost’u gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Halkımızın hayatını kolaylaştıracak, yaşam kalitesini arttıracak hizmetleri sunmak en büyük önceliğimiz. Bu kapsamda bizlere her zaman destek veren saygıdeğer milletvekillerimize, valimize, kaymakamımıza ve tüm resmi kurum çalışanlarımıza halkımız adına çok teşekkür ediyorum. Ve tabi ki en büyük teşekkür, bir aile ortamında gece-gündüz demeden halkımız için çalışan belediye personelimize.” dedi./İbrahim Demirayak