İlk defa bu yıl eğitim- öğretim hayatına başlayan kültür koleji çevre ve şehircilik il müdürlüğünden “sıfır atık belgesini” almayı başardı.                           

Konu ile ilgili okul müdürü muharrem akpınar, “heyecanlıyız, mutluyuz, okulumuzda,velilerimizde çevremize karşı sıfır atık konusunda duyarlılık kazandırdık. Ispartada ilk ve tek uygulamaya konulan elektronik atık kumbaraları oluşturarak atık durumdaki lambaları,floresanları çevreye zarar vermeden geri dönüşüme alarak sağlıklı bir çevre oluşturabilmeye katkı sağlamaya çalıştık.

   Daha az atık üreterek,geri dönüştürerek sıfır atık felsefesi ile yaşayarak doğaya ve yarınlarımıza sahip çıkabiliriz.

Geri dönüşüm ile dünyayı değiştir.   Öğretmenlerimiz,öğrencilerimiz ve ailelerimiz ile el ele vererek,temiz çevre sağlıklı gelecek en önemli yatırımımız olacaktır.

   akpınar; sıfır atık belgemizi kazanmamızda bizlere destek olan, yol gösteren,ısparta valiliğimize, il milli eğitim müdürlüğümüze, çevre ve şehircilik il müdürlüğümüze, sdü çevre mühendisliği bölümüne teşekkürlerimi arz ediyorum.

Kültür koleji olarak çevresine karşı duyarlı, sağlıklı nesil ve geleceğimize dair bilinçli öğrenciler kazandıracağımızı, kazandırmaya devam eseceğimizi bir kez daha tekrar etmek istiyorum” diye konuştu.