Isparta Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, Isparta'nın Eğirdir ilçesi Bademli köyünde ağaçlandırma yaptı.    

Yaptığı soysal ve kültürel faaliyetlerle adından söz ettiren dernek, köye toplam 620 adet fidan dikti. Isparta Valisi Memduh Oğuz'un da katıldığı fidan dikim töreninde 500 adet ardıç ve sedir ile birlikte 120 adet ceviz fidanı toprakla buluşturuldu.

Vali Memduh Oğuz, köylülerin gelir elde etmesi için sivil toplum kuruluşunun bu girişiminin oldukça anlamlı olduğunu söyledi. Bu bakımdan dernek başkanı ve üyelerine, onları yönlendiren herkese teşekkür ettiğini ifade eden Oğuz, ağaçlar büyüdüğünde yörenin eşsiz güzellikte bir manzaraya kavuşacağını ve herkesin bundan faydalanacağını kaydetti.  

  Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Reyhan Kerman da insana faydası olan her türlü projede yer aldıklarını söyledi.     Kerman, "Köylülerimize bir katkısı olması için burayı ağaçlandırıyoruz. Dernek olarak bizim gayemiz faydalı bir iş yapmak ve bu noktada örnek teşkil etmektir.

Ben inanıyorum ki bütün sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız böyle bir çaba içerisine girerlerse ülkemizde ağaçsız yer kalmaz." dedi.    Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı'nın yaptığı dua sonrasında fidanlar toprakla buluşturuldu.

Törene Vali Memduh Oğuz başta olmak üzere, İl Çevre ve Orman Müdürü Tayfun Büyükküpçü, İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, ITSO Meclis Başkanı Bedri Ayhan, Gökkuşağı Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Reyhan Kerman ve üyeleri ve Bademlili vatandaşlar katıldı.