Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, Hicri 1443. yıl münasebetiyle mesaj yayınladı. Güner mesajında şu ifadelere yer verdi:'' 09 Ağustos 2021 Pazartesi günü itibarıyla sevgili Peygamberimizin (s.a.s) Mekke'den Medine'ye hicretinin gerçekleştiği ve yine Rahmet Peygamberinin (s.a.s) "Allah'ın Ayı" olarak nitelendirdiği Muharrem ayını idrak etmiş olacağız.

Hz. Ömer'in (r.a) halifeliği döneminde Hicret tarih başı olarak kabul edilmiş ve o günden itibaren İslam aleminde bu yıl 9 Ağustos 2021 Pazartesi gününe rastlayan Muharrem ayının ilk günü, Hicri takvimin başlangıcı olarak kabul görmüştür.

HİCRET, ALLAH'A ve RESULUNE GÖNÜLDEN BAĞLANMAKTIR

Hicret, Allah'a ve onun sevgili peygamberi Hz. Muhammed Mustafa'ya (s.a.s) gönülden bağlılığın bir ifadesi, dostluğa, kardeşliğe, medeniyete, ilme ve irfana açılan yolculuğun hikâyesidir. Hicret, Medine-i Münevvere'nin şahsında, insanlığın gönlüne, sevgiye ve rahmete açılan bir yoldur ve her vesileyle paylaşmayı, dayanışmayı, insani erdem ve faziletleri öğütleyen yüce dinimizin hikmet yüklü mesajlarının insanın hayatına yansımasıdır. Hicret, Allah yolunda fedakarlığın, dayanışmanın yardımlaşmanın, kardeş olmanın zirvesidir.

HİCRET, ALLAH İÇİN MASİVADAN VAZGEÇMEKTİR

Tebliğ hicreti doğurmuş, hicret ise tebliği yoğurmuştur. Müslümanlar için bir milat olan hicret, Allah rızası için anadan, babadan, evlattan, yardan, diyardan maldan ve mülkten hatta gerektiğinde candan bile vazgeçmenin ibretli ve meşakkatli bir öyküsüdür. Yüce dinimizin rahmet yüklü mesajlarını bütün insanlara ulaştırmak için çıkılan yolculuğun adıdır hicret.

HİCRET, ALLAH'IN YASAKLARINDAN KAÇINMAKTIR

İslam tarihi ve medeniyetinde hicretin yüksek mana ve değeri vardır. Müslümanlar, hem bireysel hem de toplumsal anlamda özgürlüklerine hicret sayesinde kavuşmuşlardır. Hicret vasıtasıyla İslam, diğer toplumlara ulaşmış ve bu vesileyle onların hakka ve hakikate doğru hicretleri başlamıştır. Aslında hicret bir hayat tarzıdır. Dünya var oldukça hak ile batılın, adalet ile zulmün, hayır ile şerrin, iyilik ve kötülüğün arasındaki mücadelenin devam edeceğini bilerek yaşamaktır. Her daim daha iyinin ve daha güzelin arayışı içinde olmaktır. Hiçbir zaman fani dünyanın aldatıcılığına kanmamaktır. Nefsin heva ve arzularının tuzağına düşmeden Allah'ın yasakladıklarından uzak durmaktır.

HİCRET, KIRICI DİLİ KULLANMAKTAN KAÇINMAKTIR

Bugün itibariyle girmiş olduğumuz Muharrem ayı, Kur'an-ı Kerim'de belirtilen Zilkade, Zilhicce ve Recep ayları gibi haram aylardan biri olup, bu aylarda tartışmaların, savaşların, insanlar arasındaki çekişmelerin ve küçük büyük düşmanlıkların kaldırılması gerekmektedir. Hicri yeni yıl münasebetiyle, yetkili yetkisiz herkesin toplumu gerecek dilden ve konuşmalardan uzak durarak, birleştirici ve barış dilini kullanması gerekmektedir. Bu ayı fırsat bilerek birbirlerine dargın ve kırgın olanlar barışmalı ve herkes birbiriyle helalleşmelidir.

GÜNÜMÜZÜN HİCRETİ NEDİR?

Günümüzün hicreti ise; Yesribleşen İslam coğrafyasını yeniden Medine-i Münevvere'ye çevirmek için, AB'den İslam Birliğine, Dolardan İslam Dinarına, NATO'dan İslam Barış Gücüne, BM'den İslam Birleşmiş Milletlerine, Faizli ekonomiden Faizsiz ekonomiye, Reel Politikten Müslümanca bir duruşa, hasılı kelam; Hak, Adalet ve Tevhid merkezli bir dünyaya hicret etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam aleminin 1443. Yeni Hicri yılını tebrik ediyor, Allah'ın yasaklamış olduğu tüm şeylerden kaçınan gerçek muhacirlerden olmalarına ve olmamıza vesile olmasını Cenabı Hakk'tan temenni ve niyaz ediyorum.''