İl Emniyet Müdürlüğü yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Gelecek nesillerin güvende olması için hayata geçirilen projede ilk olarak okul rehber öğretmenleri bilgilendirildi. Dün saat 09.00’da başlayıp 17.00’de sona eren seminerde akademisyenler rehber öğretmenlere konu hakkında bilgi aktardı.

Seminerin açış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, göreve geldiği günden bu yana sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vermeye gayret ettiklerini belirtti. Öğrencilere yönelik sosyal sorumluluk projelerinin Isparta’da daha anlamlı olduğunu söyleyen Gürkan, şu açıklamalarda bulundu:

“Isparta’nın yarı nüfusunu öğrenciler oluşturuyor. O zaman sosyal sorumluluk projelerimizin değeri kat kat daha artıyor. Zaten amacımız güvenli eğitim şehri. Terör olayını Anadolu coğrafyasında bazı yerlerde yaşıyoruz. Bu illegal örgütlerin bizlere neler kaybettirdiğini biliyoruz. Isparta’da böyle bir sorununun olmaması bizleri sevindiriyor. Ancak yıllar ülkemizi rahatsız eden bu bölücü örgütleri bilme, gençliği tuzaklarına nasıl düşürdüklerini öğrenmek amacıyla böyle bir çalışma başlattık. Rehber öğretmenlerimizin de bunları bilerek öğrencileri yönlendirmesini istiyoruz. Biz bu çalışmayı daha önce yapmayı düşünüyorduk ama hep erteledik. Çünkü hep örgütlerin ve zararlı maddelerin özendirici olabileceğini kaygısını taşıdık.

Geleceği planlamanın en iyi yolu onu tasarlamaktır. Isparta’yı güvenli şehir olgusundan çok güvenli eğitim şehri olması iddiasıyla yola çıktık. Biraz öncede dediğim gibi şehir nüfusunun yarısı öğrenci. Bu fikir o zaman daha cazip geliyor. Bu anlamda bizlerde farkındalık yaratmak için önemli bir proje. Ben istihbarat kökenli olduğum için örgütsel faaliyetlerin anlatıldığı birçok toplantıya katıldım. Hatta Avrupa’da bazı kesimlerin dalga geçmesini bile izledim. Şöyle ki ‘Madem güvenli bir ülkesiniz neden 30 yıldır terör sorununu çözemediniz’ diyorlardı. Haklılardı da. Biz de geçmişte yaptığımız ya da yapmakta olduğumuz hatalarımızla yüzleşmemiz gerektiğini öğrendik. Bu yüzden bu projenin çok faydalı olacağına inanıyorum.”

Daha sonra seminerin 1 ve 2. oturumda Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesinde görevli Yrd. Doç. Dr. Hülya Şahin ilk olarak rehber öğretmenleri bilgilendirdi. Ardından 3. ve 4. oturumda Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde görevli Dr. Aygül Nalbant bilgilerini rehber öğretmenlere aktardı. Son olarak 5. oturumda SDÜ Atabey MYO’da görevli Öğretim Görevlisi Tarık Söylemiş de rehber öğretmenleri konuyla ilgili bilgilendirdi.