Halıcı; “Sütçülere Daha Fazla Yatırım Yapılmalı”

Isparta CHP teşkilatı, İl Başkanı Yalım Halıcı’nın koordinasyonunda Sütçüler İlçesine çalışma ziyaretinde bulundu.

İlçe merkezi ve köylerde incelemelerde bulunan CHP teşkilatı, vatandaşlarla sohbet etti ve sorunları yerinde dinledi.

Gezi sonrasında değerlendirmede bulunan Isparta CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, Sütçüler İlçesinin yatırımlardan ve hizmetlerden daha fazla pay alması gerektiğini söyledi.

Sütçüler İlçesinin turizm ve aromatik bitki bakımından ön plana çıktığını ifade eden Başkan Halıcı; “Bugün Sütçüler İlçemize bağlı Boğazköy’ de lavanta bahçelerimizi gezdik. Herkesi bu güzellikleri yakından görmeye bekliyoruz. Ardından Hacıahmetler ve Beydilli Köylerimizde vatandaşlarımızla bir araya gelerek sohbet ettik, sorunları yerinde dinledik.

Gördük ki Sütçüler köylerimizin yıllardır devam eden yol problemi hala çözülmeyi bekliyor. Ayrıca kilit taşı ihtiyacı da mevcut. Sütçüler diğer ilçelerimizden daha yoğun göç veriyor.  Sütçüler İlçemizin tıbbi aromatik bitkiler konusunda ciddi bir potansiyeli var. Bu konuya sahip çıkabilirsek genç nüfusu da köylerimizde tutabiliriz.

Sütçüler doğa ve inanç turizmi açısından potansiyeli olan bir ilçe. Ancak mermer ocaklarının yarattığı tahribat konusunda vatandaşlarımızın ciddi şikayetleri var. Her nimetin bir külfeti, her külfetin bir nimeti misali burada koruma kullanma dengesi çok önemli.  Bu kapsamda mermer ocakları konusunu yakından takip etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.