Isparta Ptt Başmüdürlüğü 2017 yılının mali analiz tablosunu değerlendirmek ve merkez müdürlükleri ile temsilcilerini bankacılık, sigorta, kredi verme, bono satış işlemleri konularında bilgilendirmek amacıyla Barida Otel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Bono,  sigorta satışları ve kredi verme işlemleri konusunda kurum personelini bilgilendirme, motivasyon ve teşvikle birlikte, hedef belirleyen toplantı hakkında kısa bir açıklamada bulunan PTT Başmüdürü Hüseyin Öztürk,’’Gelirimiz nedir, giderimiz nedir, ne kadar istihdam yarattık, hangi konularda eksiklerimiz var bu tabloları ortaya koyuyoruz. Hizmetlerimiz ve performansımız artarken, gelir gider bilançosuna bakıldığında 2017 yılını kurumumuz 377 bin lira kârla tamamlamıştır. Aylık işlem adedimiz 1.300 binler civarında iken, şimdi 1.700 bin civarına yükselerek işlem hacmimiz genişlemiştir. Hedefimiz 2018 yılını daha üst bir performansla tamamlamaktır.

Merkezlerimiz iyi durumda, en ücra noktalara dağıtım yapılmaktadır. Araç gereçlerimiz tamamlandı ve 8 personelimiz görevlerine başladı. Ayrıca 22 personelimiz daha gelecek, bu da şehrimiz için istihdam demektir. Isparta’mızı Genel Müdürlük nezdinde en iyi şekilde değerlendiriyor ve önem kazandırmaya çalışıyoruz. Isparta büyükşehir olduğu zaman, başmüdürlüğümüz de sınıf atlayarak B sınıfına geçecek. Isparta Başmüdürlüğümüz zaten 82 başmüdürlük arasında ilk 20’lerde iyi bir yerde bulunmakta ve işlem hacmi, personel ve performans artışıyla 40’lardan 20’lere yükselmiş durumdadır. Yeni şubeler açmayı hedefledik, bu sayı daha da yüksek olabilir ama ilk hedefimiz 6 yeni şube. Bu da hizmeti artırmak demektir. Isparta için istihdam yaratıyor, hizmeti halkımızın ayağına götürüyoruz. Her şey ülkemiz için, her şey Isparta’mız için. Aktif bank’la müşterek çalışıyor, onların adına kredi veriyor, bono satışı ve sigorta yapıyoruz. Bono satışlarıyla ilgili yeni uygulamayla  % 11’lerden, % 15’lere yükselen bono kârı halka önemli bir katkı olmakta. Bu işlemler yükselirse, kurum gelirlerimiz artacak ve halkımız da bu hizmetlerden faydalanmış olacak. Halka hizmet için varız, hizmetlerimizi daha da artıracağız’’ dedi. Toplantı konusu olarak N Kolay Bono, N Kolay Kredi, UPT ve Sigorta işlemlerini ele alan Aktif Bank Antalya Bölge Yöneticisi Fulya Aral ise konuya ilişkin, ‘’Ptt’de yapılan DASK, Trafik Sigortası, Kasko Sigortası, Ferdi Kaza Sigortası ve bunların kampanyalı modüllerde yapılan türlerin her birine yer verdik. Daha sonrasın da kredi işlemlerimizi ele alarak, emekli maaşını Ptt’den alan emeklilere kullandırılan kredi işlemlerinin anlatımını gerçekleştirdik. Ardından, çok değerli ve çok önemli, Ptt’nin bankalara karşı sunduğu avantajlı işlem olan ve Ptt ile başladığımız N Kolay Bono konusu anlatıldı. N Kolay Bono   % 15.15 faizle, mevduat faizinde yine  %16.04 tekâmül eden bir oranla kişinin parasını değerlendirebilmesi amacıyla kullanılan, yatırdığı paranın değer kazandığı bir sistem ve piyasaya göre yüksek faiz oranı söz konusu. 

N Kolay Bono da kişiyi hiçbir şekilde süre zorunluluğuna tabii tutmamak gibi ayrıca bir avantajımız daha var. Herhangi bir hesap işletim ücreti kesintisi ya da sürpriz kesinti yok. Aktif Bank N Kolay Bono’da  % 10’luk bir stopajı var ve yine %12-%15 stopajla çalışan piyasaya göre bu da düşük bir oranda. Kişinin belirli bir tarihe kadar parasını hesapta tutma zorunluluğu yok. İhtiyacı olduğu dönemde içinden istediği kadar para çıkışı yapması, parasının kalan kısmının da değer kaybetmeden ve gün beklemeden çekebilme gibi önemli avantajlar var’’ açıklamasında bulundu. /Elif AKGÜL