Milletvekili Aday Adayı Dr. Tanseli Çakmak, milletvekili adayı olması ve seçilmesi durumunda sağlık alanında yapmak istedikleri hakkında bilgiler verdi.

CHP’yi seçmesinin amacıyla ilgili açıklamada bulanan Dr. Tanseli Çakmak, Türkiye’nin içersinde bulunduğu durumdan ve gidişatının iç açıcı olmadığını, cumhuriyet rejimlerinin tehlikede olduğunu söyledi.

İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ KONUŞUYORUM

Aday adaylığı sürecinde bunun etkili olduğunu ifade eden Çakmak,  halkın artık tahammülünün kalmadığını belirtti. Çakmak, Kendisinin ağzından çıkan her söze güvenilmesini isteyerek “İçimden geldiği gibi konuşuyorum” dedi.

PERFORMANS SİSTEMİNE ÇÖZÜM GETİRİLMELİ

Cumhuriyet kadınları olarak bugünlere gelinebilindiyse bunun Atatürk’ün çabalarına bağlı olduğunu vurgulayan Çakmak sağlıkta dönüşümle ilgili çarpıcı bir örnekte bulundu:  “Güzel bir ev görüyorsunuz. Hem dışı hem de iç mimari olarak çok güzel. Ancak bu en küçük bir depremde ilk olarak yerle bir oluyor. Türkiye’de popülizme dayalı bir sağlık sistemi uygulanıyor. Ancak, performans sisteminden dolayı hekimler arasında büyük bir çekişme ve rekabet var. Hastaya puan olarak bakılıyor. Hastalar meta olarak görülüyor. Hastanelerde kar amacı güdülüyor. Bunun için performans sistemine bir çözüm getirilmelidir” şeklinde konuştu.

REHABİLİTASYON MERKEZİ KURULMALI

Kendi projesinden de bahseden Çakmak, engelliler için rehabilitasyon merkezlerinin kurulması gerekliliğine değindi.

BÜYÜK SIKINTILAR YAŞANIYOR

Çakmak ‘engelli’ olarak ise hayatı sırasında felçli, yatalak kalan hastalardan bahsettiğini belirterek, bu insanların rehabilitasyonlarında büyük sıkıntıların yaşandığını kaydetti. Çakmak, “Bu tip hastaların rehabilite edilememesi en büyük eksikliklerden birisi. Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi’nin bu şekilde bir rehabilitasyon merkezine çevrilebilmesi mümkündür” diyerek sözlerini  noktaladı.