Genel Kurmay Başkanlığı tarafından Ankara Güvercinlik’te bulunan Kara Havacılık Okulu’nun Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’na taşınmasıyla ilgili süreç devam ediyor. Net takvim verilmese de Kara Havacılık Okulu’nun 2010 yılından itibaren Isparta’ya konuşlanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Geçen yıl yer tahsisiyle ilgili protokolü imzalanan Süleyman Demirel Havalimanı’nda Genel Kurmay’ın eğitim faaliyetleri sivil havacılık faaliyetlerini engellemeyecek.

LOJMAN İNŞAATLARI TAMAMLANMAK ÜZERE

BU arada Genelkurmay Başkanlığı ile Özel İdare Genel Sekreterliği arasında karşılıklı temaslar sürdürülüyor. Şehir merkezindeki subay lojmanlarının bitişiğinde bulunan askeri alana TOKİ tarafından lojman inşa edilecek. Şu an özel bir firma tarafından sadece eğitim uçuşlarının yapıldığı Süleyman Demirel Havalimanında projenin resmen faaliyete geçtiği gün 600’ün üzerinde personel gelecek, 130 uçak konuşlanacak ve 3 yeni pist kurulacak. Havalimanının yakın çevresine ise 454 lojman daha yapılmış olacak.

Türk Hava Yolları’nın karşılıklı Isparta-İstanbul seferleri de bu ay sonu başlıyor. 29 Ekim 2009 Cumhuriyet Bayramı’nda ilk sefer düzenlenecek. Bakan Yıldırım’ın ilk uçak seferinde İstanbul’dan Isparta’ya geleceği öğrenildi.

Isparta(iha)