Geçtiğimiz Salı günü öğle saatlerinde biçer döver meselesi nedeni ile çıkan tartışmada silahla yaralanan köy bekçisi Hidayet Kiraz hayati tehlikeyi atlatamadı

Yalvaç’ın Yağcılar köyünde Salı günü arazide meydana gelen silahlı yaralama olayında ağır yaralanan köy bekçisi Hidayet Kiraz (43) hayati tehlikeyi atlatamadı. Kiraz’ın olay günü kaldırıldığı SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavisine devam edildiği öğrenildi.

ÖNCE TELEFONDA TARTIŞMIŞLAR

Köyde ekin hasadı nedeni ile bulunan biçer döverin kimin ekinini hasat edeceğinin belirlenmesi konusunda karışıklığa meydan vermemek için muhtarlığın bekçi görevlendirdiği bu görevi de Hidayet Kiraz’ın yaptığı bildirildi. Olay günü zanlı Mehmet Ak’ın kendi tarlalarına biçer döverin girmesi konusunda bekçi ile telefonda tartıştığını bu tartışmanın sonunda babasına ait olan ve evde bulunan tabancayı alarak araziye gittiğini bir süre de burada tartıştıktan sonra orada bulunanların kendilerini ayırdığını ancak küfür ettiği için silahı çıkararak ateş ettiğini ifadesinde belirttiği öğrenildi.

3 DEĞİL 4 KURŞUN İSABET ETMİŞ

Yalvaç Devlet Hastanesine kaldırılan ve ilk muayenesinde vücudunda 3 kurşun yarası bulunduğu belirlenen yaralı Hidayet Kiraz’ın bir kurşun da eline isabet ettiği böylece 3 değil 4 kurşun yarası bulunduğu tespit edildi. Bilindiği üzere yaralının sol göğüs bölgesi, karın boşluğu ve bacağında kurşun yaralanması olduğu tespit edilmişti.

İŞKUR VASITASI İLE İŞE GİRMİŞ

Geçtiğimiz aylarda Milletvekillerinin girişimleri ile Yalvaç’ta bulunan tüm köylere İŞKUR aracılığı ile muhtara yardımcı olması için 1’er kişi işe alınmıştı. Maaşı ve sigorta primi İŞKUR tarafından ödenen muhtar yardımcılarından biri olan Hidayet Kiraz’ın evli ve 4 çocuk babası olduğu bildirildi.

Yakınları ve köy halkı hastaneden gelecek iyi bir haberi beklerken yaralının hayati tehlikeyi henüz atlatamadığı bildirildi. Zanlı Mehmet Ak ise çıkarıldığı Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haber-Foto: Nurettin Arkan / Yalvaç