İl Müftülüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hafızlara Taç Giydirme Töreni bu yıl İstanbul Yolu üzerindeki Hayırlar Kız Kur’an Kursu Bahçesinde gerçekleştirilecek. 

HAFIZLIK TÖRENİNE DAVET

Konu ile ilgili olarak basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına; Hayırlar Vakfı Başkanı, Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Dal, Hayırlar Derneği Başkanı Zeki Akçil ve Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil ile Hayırlar Kız Kur’an Kursu Müdiresi katıldı.  

YILMAZ; “32 HAFIZ KIZIMIZ TAÇLARINI GİYECEK”  

Söz konusu törenin 17 Ağustos Perşembe günü (yarın) saat 20.00’de başlayıp 22.00’ye kadar süreceğini ifade eden Hayırlar Vakfı Başkanı  törende hafız olma başarısı gösteren 32 Hayırlar Yatılı Kız Kuran Kursu öğrencisine taçları giydirileceğini bildirdi. Başkan, programa; İl Müftüsü Galip Akın, İl Vaizeleri ve Kur’an Kursu Müdür ve Öğreticiler olmak üzere çok sayıda bayan davetlinin katılması beklendiğini belirterek, tüm Ispartalı bayanların Taç Giydirme Törenine davetli olduğunu özellikle vurguladı.  

“VAKFIMIZIN 50. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜN  MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”  

Bu yıl, Hayırlar Kız Kur’an Kursunda 400 kız öğrencinin Kur’an eğitimi gördüğünü vurgulayan yetkili, konuşmasının devamında; “Bu yıl bizim için farklı bir yıl. Çünkü, bu yıl 1947 yılında kurulan Vakfın 50. Kuruluş yıldönümüdür. Bu bize ayrıca bir gurur veriyor. Zira, aradan geçen 50 yılda Vakıf  binlerce kişiye din eğitimi verdi. Şuanda bunların büyük bir çoğunluğu bir çok ilde ve ilçelerde Müftü, İmam – Hatip ve diğer din görevlileri olarak vatanımıza, milletimize hizmet vermektedir. Bu da bize ayrıca mutlu etmekte ve gururlandırmaktadır” dedi.  

VAKIF, ESKİ İMAM – HATİP KIZ  LİSESİNİN YERİNE YURT YAPACAK  

Vakıf, Vakıf olarak Demirköprü mevkiinde bulunan ve eskiden Isparta halkının katkılarıyla Kız İmam – Hatip Lisesi yapılan ve kullanılan sonra Altınbaşak Kolejine tahsis edilen ardından alınan daha sonra yıkılan binanın yerine 400 kişilik Öğrenci Yurdu ve Eğitim Merkezi yapacaklarını sözlerine ekledi. 

“TÜM BAYANLARI BEKLİYORUZ” 

Hayırlar Vakfı Başkanı, toplantıda son olarak ise, söz konusu Hafızlık Taç Giydirme Töreninin tüm bayanlara açık olduğunu belirterek; 17 Ağustos Perşembe günü yani yarın saat 20.00’de tüm bayanları programa katılmaya davet ettiklerini sözlerine ekledi.