Bir süredir tedavi gören Saygıcı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saygıcının cenazesi 17 Temmuz günü ikindi namazına müteakip Ulu Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Karaağaç Mezarlığında toprağa verilecek.

ORHAN SAYGICI KİMDİR?

Orhan Saygıcı 1946’da Isparta’da doğdu. İlk ve orta öğreniminin ardından erkek sanat enstitüsünü de Isparta’da bitirdi. Daha sonra astsubay okulunu bitirip, Kayseri’de göreve başladı. Kayseri’de bulunduğu yıllarda İsmail Ediz’den özel dersler aldı. Ayrıca Kayseri Halk Eğitim Merkezi TSM Korosu ve Kayseri Musiki Cemiyetine devam etti. 1975’de Ankara’ya tayin oldu. 1976’da TRT Ön Dinleme Sınavını kazandı.

Yine bu yıllarda Turhan Toper, Ekrem Vural, Metin Everes, Ferit Sıdal gibi hocalardan dersler alıp kendisini yetiştirdi. 1981’de TRT’nin yetişmiş TSM sınavını kazandı, ancak askerlik görevinden 1984’de ayrılıp Ankara Radyosunda göreve başlayabildi.

Yurt içi ve dışında başarılı ses kaydı (Radyo – TV Bandı) ve icralara imza atan sanatçı, icra denetleme, amatör ses yarışmalarında seçici kural üyeliğiyle birlikte halen radyodaki görevini sürdürmekteydi