Isparta Belediyesi, Türkiye’nin hiçbir vilayetinde görülmemiş yoğunlukta altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Isparta Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın, bu döneminde, Mimar Sinan, İstasyon ve Cumhuriyet Caddesi ile Kaymakkapı meydanında yani şehrin ana arterlerinde, büyük bir cesaret örneği gösterip alt yapı ve üst yapı çalışmalarını başlattı.

    Şehir merkezinin en önemli cadde ve meydanlarında başlatılan ve çok kısa sürede tamamlanan bu çalışmalar sayesinde, hem bozuk altyapı hem yıllardır üst üste dökülen asfaltlar yüzünden bozulmuş şehir kodu hem de eskiyen asfaltlar yenilenmiş oldu.

    Belediye başkanları için aslında bu tür çalışmalar siyasi intihardan başka bir şey ifade etmez. Çünkü, çalışmalar esnasında kapanan yollar yüzünden çekilen trafik çilesi ve yapıldıktan sonra toprak altında kalan altyapı yatırımları göze görünmeyeceği için belediye başkanları bu tür yatırımlara çok fazla tevessül etmezler.

    Ancak Isparta Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın, geçen döneminden bu yana devamlı, “Şehrin altyapısını yapmadan üstünü altınla kaplasanız bile hiçbir şey ifade etmez” diyerek bugüne kadar 265 km altyapı, 360 km’de dayanıklı asfalt yaptı. İşte bu çalışmaları sayesinde, her yağmurda yüzlerce evi su basarken artık bir tane evi bile su basmıyor. İnsanlar mağdur olmuyor. Artık televizyonlardaki o vatandaşların serzenişlerini, bağırışlarını izlemiyoruz.

** ZAFERE GİDEN YOLDA ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR

    Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın bu çalışmaları belediyenin kendi ekip ve ekipmanlarıyla gerçekleştiriyor. Bu sayede hem 3 ayda bitecek iş 15 günde bitiyor hem de 5 liraya mal olacak çalışma 1 liraya mal edilmiş oluyor. Yani, Başkan Günaydın’ın geçen döneminde aldığı iş makineleri yapılan yatırımlarda kazanılan zaman ve edilen tasarruf sayesinde çoktan kendini amorti etmiş durumda.

    Özellikle şehir merkezinde yapılan çalışmalarda yaşanan trafik sorunundan dolayı, belediyenin Fen İşleri ile Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri büyük fedakarlıklar göstererek, gece-gündüz, cumartesi-Pazar dinlenmeden çalışıyorlar. İşte bu sayededir ki; 3 ayda ancak bitirilecek olan Mimar Sinan, Cumhuriyet ve İstasyon Caddesi ile Kaymakkapı meydanı, tüm altyapıları ile birlikte 15 günde bitirildi.

    Ispartalılar, çalışmalar yapılırken 15 gün sıkıntı çektiler ancak şimdi Avrupa standartlarında hem altyapısı hem üst yapısı tamamlanmış bu caddelerde seyrediyorlar. Kısa bir süreliğine katlanılan trafik çilesinin sonunda, torunlarımıza kalacak kalitede çalışmanın sahibi olmuş olduk.

** ŞEHRİN GELECEĞİ TASARLANIYOR

    Şu anda belediye önüne dev bir otopark yapılıyor. 3 katlı, toplamda 5 bin 250 metrekare alana sahip bu otopark tamamlandığında 150 araç kapasitesine sahip olacak. Mimar Sinan Caddesinin tamamının 60 araç aldığını göz önünde bulundurursak bu otoparkın ne kadar büyük bir yatırım olduğu o zaman daha iyi anlaşılır. 

Otopark yerin altına yapılıyor. Yer altına inşaat yapmak için de oradan geçen her türlü altyapı hatlarının yönünün değiştirilmesi gerekiyor. İşte bu sebepten dolayı da belediye ekipleri 4 günlüğüne Otel Bolat ile Belediye arasında kalan 30 metrelik alanı trafiğe kapatmışlardır. (Bu yol 4 günde trafiğe açıldı) Bunun neticesinde de, söz konusu yolun ana arter olması nedeniyle büyük bir trafik keşmekeşliği yaşandı.

Kış şartlarında, yolu bir an evvel trafiğe açmak için büyük fedakarlıklarla yapılan çalışmalar esnasında hem kamuoyunda hem de bazı basın organlarında acımasızca eleştiriler yapıldı. Çalışmanın içeriğine bakılmadan, yapılan işlemin zorluğunu sorgulamadan, ne kadar kısa sürede bitirildiğini bile dikkate almadan yapılan bu eleştirilerin yersiz ve haksız olduğuna inanıyorum.

Çünkü; 1 ayda bitirilecek iş 4 günde tamamlandıysa, çekilen çilenin sonunda Isparta bir yatırım kazanacaksa, bu şehrin en büyük sorunu otopark iken, her türlü siyasi riski göze alarak şehrin göbeğine dev bir otopark kazandırmaya çalışan Belediye Başkanına neden eleştiri getirilecek anlamış değilim.

Bu konuda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da hem özeleştiri yapıyor hem de haklı olarak sitem ediyor. ‘Isparta için, gelecek için şehrin hizmetçisi olarak çalışıyorum’ diyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Şehrimizin geleceğini kurtarmak için ne engel çıkarsa çözüyoruz. Isparta’nın parasını yatırıma çeviriyoruz. Yolun kısa süreliğine kapanmasından dolayı bazı esnaf ve vatandaşlarımızın hakkımızda ağır hakarete varan küfür ve eleştirileri olduğunu duyuyorum. Bunları büyük bir üzüntü ile karşılıyorum” diyor.

     Ben şahsen Ispartalıların, ufak siyasi hesaplar peşinde koşup da şehrin geleceğini etkileyecek olan yatırımların engellenmesi için elinden geleni yapan insanlara prim vermeyeceğini, her türlü riski göze alarak şehrin göbeğine yatırım yapan Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın’a sahip çıkıp, teşekkür edeceklerini düşünüyorum.