Isparta'da Fetö Davası Duruşmasına Devam Edildi

Isparta’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Hasan İbicioğlu, bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 48’i...

Isparta'da Fetö Davası Duruşmasına Devam Edildi

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Hasan İbicioğlu, bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 48'i tutuklu 130 sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanıkların çoğunun 17-25 Aralık'tan sonra Bank Asya'daki hesap hareketlerinin devam ettiği görüldü.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliye konferans salonunda yapıldı. Akşehir Cezaevin'de tutuklu bulunan eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Peygamber kurbanı diye para istediler

Duruşmada söz alan tanıklardan Aliye Safi, kendisinin 2005 yılından başlamak üzere SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Radyoloji teknikeri olarak görev yaptığını belirtti. Hastanede örgütün "ablalarının" kendisini bir kez defa örgütün toplantılarına davet ettiğini söyleyen Safi, bu toplantılarda örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in yazdığı kitapların okunduğunu dile getirdi. Bu toplantılardan sonra ortaya bir kutu konularak "himmet" adı altında para toplandığını belirten Safi, "Maddi durumum iyi olmadığı için hiç para vermedim. Kurban bayramı öncesi Peygamberimizin adına kesilecek kurban için de bizden para istediler. Ben para veremediğim için içimde bir eziklik oluştuğundan bu toplantılara bir daha gitmedim" dedi.

Zaman gazetesine abone olunmasının da kendisinden istendiğini ve hastanede personeller arasında ayrımcılık yapıldığını anlatan Safi, toplantılara gitmeyi bırakmasının ardından doğum yapmak için işten izin aldığı, izin döneminde sözleşmesinin feshedildiğini öğrendiğini ifade etti.

Sanıkların Bank Asya hesap hareketleri okundu

Tanıklarının dinlenmesinin ardından Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı, sanıkların Bank Asya'ya ait hesap hareketlerini okudu. Sanıklarının çoğunluğunun 17/25 Aralık'tan sonra bankadaki hesap hareketlerinin devam ettiğini belirten Yazıcı, sanıklara bu hareketliğini örgüt elebaşısı Gülen'in çağrısı üzerine gerçekleştirilip, gerçekleştirilmediğini sordu. Isparta'daki duruşma yarına ertelendi.