Isparta Valisi Ali Haydar Öner, kamu ve sivil toplum örgütlerinin güçlerini birleştirerek, bölge için ciddi hizmetler üretebileceğini söyledi.

Isparta Turizm Derneği Başkanı Zafer Aslan ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul eden Öner, kentin turizm pastasındaki payını arttırmak için bu tür girişimlere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Öner, "Turizm Derneği'nin kuruluşu çok önemli bir aşama. Dernekte, bilgili, deneyimli ve bilinçli arkadaşların yer alması ilimiz turizmi adına kazançlı oldu. Kamu olarak, yerel yönetimler olarak bu örgütlerden yararlanmak bizim öteden beri yaptığımız bir uygulamadır." dedi.

Öner, turizm hizmetlerinin daha rahat yürütülebilmesi için bir bina tahsis edileceğini, Pınar Gözü Mağarası için de yeni bir proje hazırlığı içerisinde olduklarını kaydetti.

Turizm Derneği Başkanı Zafer Aslan da kamunun desteğinin önemli olduğuna değinerek, "Sizlerin desteği bizim için çok önemli. Dernek olarak önümüzdeki günlerde turlar düzenlemeyi düşünüyoruz. Sizlerinde katkılarıyla ilimizin turizm değerlerini, mağaraları, Psidia Antiochia Antik Kenti ve Eğirdir Gölü gibi güzelliklerimizi pazarlamayı düşünüyoruz." diye konuştu.