Baba mesleği hurdacılığı profesyonel bir şekilde yürüten Ahmet-Mehmet İlter kardeşler, metal hurda ticareti ile Isparta ekonomisine değer katıyor. Metal adına her türlü hurda alımı yapan İlter kardeşler, Türkiye’nin metal geri dönüşümü için gerekli olan hurda ihtiyacına bir nebze de olsa katkı sağlıyor.


İlterler Hurdacılık sahiplerinden Ahmet İlter, babaları Ramazan İlter’den devraldıkları mesleği büyüterek devam ettiklerini söyledi. 2006 yılından bu yana Gül Küçük Sanayi Sitesi yanındaki Hurdacılar Sitesi’nde faaliyet gösterdiklerini anlatan İlter, 3 bin m2’lik alanda toplama, işleme ve paketleme yaptıklarını bildirdi. Her türlü metalı işleme, presleme ve ayrıştırma yaptıklarını kaydeden İlter, hurdaları geri dönüşüm için İzmir ve İstanbul’daki fabrikalara sattıklarını söyledi.


6 kişiye istihdam sağlayan İlterler’in makine parkında pres makinesi ile ahtapot yükleme bulunuyor. Ahmet İlter, Türkiye’de geri dönüşümün öneminin takipçi al artmasında memnuniyet duyduklarını belirterek “insanlarda bilinç artıyor. Her türlü hurdayı getirip, satıyorlar. Bunun yanında çöpe giden hurdalar da var. Tam ayrıştırma henüz yapılamıyor. Evlerde ayrıştırma yapılarak hurdalar ekonomiye kazandırılmalı. Türkiye’de hurda yetersizliği nedeniyle ithalat yapıyor. Bu ekonomimiz için bir kayıp” diye konuştu.
Ahmet İlter, İlterler Hurdacılık olarak yıkım ve kalorifer kazanı söküm işi de yaptıklarını bildirdi.


İLETİŞİM KANALI
0530  098 32 51