Sağlık Bakanlığı'nın kamu-özel ortaklığıyla kurmayı planladığı Isparta Şehir Hastanesiyle ilgili ihale süreci devam ediyor. Bu kapsamda açık eksiltme sonucu ihaleyi kazanan Akfen ile Kamu-Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı arasında pazarlıklar sürüyor.

 

180 dönüm arazi üzerine kamu özel ortaklığı modeliyle inşa edilecek 728 yataklı Şehir Hastanesi'nin açık eksiltme ihalesinde en avantajlı teklifi Akfen İnşaat verdi. Akfen, 52 milyon 250 bin lira bedelle Isparta Bölge Hastanesi ihalesini kazandı.
 
Isparta Şehir Hastanesi için şu anki süreçte Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı en avantajlı teklifi veren Akfen İnşaat arasında pazarlıkların sürdüğü öğrenildi. Pazarlıkların sona ermesinin ardından finansman modeli, proje gibi konularda detaylı inceleme yapılacak.
 
İnceleme aşaması tamam-landıktan sonra da firmayla sözleşme imzalanacak. Isparta Şehir Hastanesinde projenin yapımı 2, işletmesi 25 olmak üzere toplam sözleşme süresi 27 yıl olarak belirlendi.
 
Şehir Hastanesi, 246 yataklı Kadın Çocuk ve Doğum Hastanesi de dahil olmak üzere toplam 728 yatak kapasitede inşa edilecek.
 
Isparta Şehir Hastanesi'ne talip olan firmalardan Afken İnşaat, Akfen Holding bünyesinde faaliyetini sürdürüyor. Şirket daha önce 200 yataklı Fethiye Devlet Hastanesi projesini tamamladı. Aynı şirket Isparta’da Süleyman Demirel Havalimanı'nın 3000 m pist, taksirut ve apron inşasından oluşan altyapı projesini 1996 yılında tamamlamıştı.