Ülkemiz ve Milletimizin tarihi ve çetin bir dönemden geçtiği bu günlerde 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bütün milletimize ve dünyaya hayırlar getirmesini dileriz.

İstiklal Marşımız ve Esrarı Derneği olarak sizlerle burada toplanmamamızın nedeni, 30 Temmuz 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Ekmelettin İhsanoğlu’nun İstiklal Marşımızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un mezarını ziyaretinde mezar taşından okuduğu dörtlüğü Gazetecilerin sorması üzerine verdiği tarihi cevaptır.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda
Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda
Etmesin, tek vatanımdan beni dünyada cüda

Sayın İhsanoğlu’nun, İstiklal Marşımızın 7. dörtlüğünü Akif’in Çanakkale Şehitlerine yazılmış bir şiiri olarak söylemesi bizleri hayrete düşürmüştür. 

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda
Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda
Etmesin, tek vatanımdan beni dünyada cüda

Dörtlüğünün İstiklal marşımızın bir parçası olduğunu bilmeyen bir Cumhurbaşkanı Adayını kabullenmek mümkün değildir.

İstiklal Marşımızın Zahiri sıfatlarını bilmeyenden Batıni sıfatlarını bilmesini asla beklemiyoruz.  Bu durumda İhsanoğlu’nun  “Türklüğe, İslama ve millete ne getireceği veya vereceğini merak da etmiyoruz. Türkiye’yi temsil edemeyeceğini düşünüyoruz. İstiklal Marşımızın ezberini bilmeyenden esrarı ve ruhunu bilmesini asla bekleyemeyiz. İstiklal Marşımızın özünü anlayamayan Milletimizin haline ve maneviyatına nasıl sahip çıkar, temsil ve başkanlık eder. Aziz milletimizin derin anlayışına havale ediyoruz.
Yaşanan bu olay ister bir gaf, ister hakikat olsun, konu Cumhurbaşkanlığı adayı olunca bu hadise asla mazur görülemez. Bizde bu menfur hadiseyi esef ve şiddetle kınıyoruz.


İSTİKLAL MARŞIMIZ VE ESRARI DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU ADINA

BAŞKAN
Hüseyin ÖZDEMİR