II. Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi” SDÜ’de Yapıldı

09.05.2014

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen “II. Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi” açılış töreniyle başladı.

Barida Otel’de gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kongre Eş Başkanı Muhammet Emre Önder, “Tıp Öğrenci Kongresi”nin sevgiyi ve kardeşliği içinde barındıran önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.

Kongre Başkanı Doç. Dr. Efkan Uz da Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademisyen ve öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen kongrenin başarılı geçmesini dileyerek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Öğrencilerin el emeği göz nuru diye nitelendirdikleri II. Uluslararası Tıp Kongresinin yoğun uğraşlar sonucu düzenlendiğini belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil ise  “Bu kongreyle öğrencilerimiz ortak bir hedef için çalışarak ortaya bir eser koydular. Hepsini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin son yıllarda yeni gelişmeler yaşadığını dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da “Son yıllarda bir yandan ekonomik, sosyal, teknolojik gelişmelere şahit olurken bir yandan da bireylerin yeniden özgüven kazanmak suretiyle yeni paradigmalar, yeni disiplinlerle ilgili farklı yaklaşımlar geliştirmekle ilgili yeni donanımlara yelken açtığını görüyoruz. Bugünkü öğrenci kongresinde de bunun örneklerini görebiliriz. ”diye konuştu.

İbicioğlu, tıp kongresine büyük önem verdiklerini ve bu tür organizasyonların sayısının artırılması gerektiğini ifade ederek geleceğin mimarları olan gençlerin sadece Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren yolda değil, dünyanın geleceğini de ilgilendiren yolda yürüdüklerini söyledi.

Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise SDÜ’nün, öğrencilerin başarılarıyla her zaman övündüklerini dile getirerek ülkelerin kalkınmasında eğitimin büyük önem taşıdığını belirtti. Üniversitelerin başarılarının araştırma kapasiteleriyle doğru orantılı olduğunu vurgulayan Bilgiç, SDÜ’ye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Isparta Valisi Vahdettin Özkan da insan sağlığını ilgilendiren uluslararası bir kongreye ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek SDÜ’ nün Isparta için bir zenginlik olduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunanlara plaket verildi. 11 Mayıs Pazar günü sona erecek olan kongre panellerle devam ediyor.