SDÜ öğrencilerine kolaylık ve indirim sağlamak için geçen yıl yapılan ikametgahını Isparta’ya aldıran öğrencilere halk otobüslerinden indirimli faydalanma imkanı bu yıl uygulanmayacak. Çünkü öğrenciler indirimli ulaşım uygulamasına ilgi göstermedi.
 
Isparta’da Belediye Başkanı Yusuf ziya Günaydın ve öğrenci konseyinin girişimleri ile geçen yıl uygulamaya konulan ikametgahını Isparta’ya taşıyan öğrencilere indirimli ulaşım çalışması SDÜ öğrencilerinden beklenen ilgiyi görmeyince kaldırıldı. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında ikametgahını Isparta’ya aldıran öğrencilere halk otobüslerine 1,40 TL yerine 1 TL’den binme hakkı verilmişti. Uygulama başlarken en az 8-9 bin öğrencinin ikametgahını Isparta’ya aldırması beklenirken, ikametgahını Isparta’ya aldıran öğrenci sayısı bin kişiyi dahi bulmadı. Hatta öğrenciler yaz gelince ikametgahlarını geri aldırdılar. Hal böyle olunca indirimli ulaşım uygulamasının bu yıl yapılmayacağı öğrenildi.  
 
ÖĞRENCİ İNDİRİM İSTEMEDİ
SDÜ 90 bin öğrencisi ile Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri. Isparta’nın büyük değer olarak gördüğü SDÜ öğrencilerine 2016-2017 eğitim-öğretim yılı başında Isparta Belediyesi, SDÜ Öğrenci Konseyi ve Özel Halk Otobüsleri Kooperatifinin ortak çalışması ile şehir içi ulaşımdan indirimli yararlanma fırsatı verilmişti. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın öğrencilere müjde olarak açıkladığı uygulamada, ikametgahını Isparta’ya aldıran öğrencilere toplu taşıma hizmetinde indirim uygulanacağını söylemişti. İndirimli ulaşım uygulaması başta oldukça yoğun bir ilgi görüyor gibi görünse de SDÜ öğrencilerinin indirimli ulaşıma ilgi göstermediği ortaya çıktı.

İŞLETMELERDEN DE İNDİRİMLİ FAYDALANACAKLARDI
Bunun yanında ikametgahını Isparta’ya aldıran öğrencilerle ilgili Öğrenci Konseyi'nin yaptığı anlaşmalar kapsamında özel işletmelerde çeşitli oranlarda indirimler uygulama kararı almıştı. Bu kapsamda ikametgahı Isparta'da olan öğrencilerin kimlik kartlarının arkasına yapıştırılacak bandrol ile anlaşmalı işletmelerden indirimli yararlanma fırsatı sunulmuştu.

8-9 BİN ÖĞRENCİNİN İKAMETGAH ALDIRMASI BEKLENİYORDU
Konu ile ilgili geçen yıl yapılan çalışmada Belediye Başkanı Günaydın, “Biz öğrencilerimize bir nebze de olsa katkıda bulunmak için Özel Halk Otobüslerimiz ile de görüşerek, ikametini Isparta’ya alan öğrencilerimize otobüslerde indirimli biniş sağlayacağız. İkametini Isparta’ya alan öğrencilerimiz otobüslere 1 TL’den binecekler. Almayanlar ise 1.40 kuruştan biniş yapacaklar. Bunun da haricinde; bugün sıfırdan otobüs kartı çıkartmanın maliyeti 7,5 TL. Biz ikametini getiren öğrencilerimizden bu kart parasını da almayacağız. Öğrencilerimiz hem kart maliyeti ödememek hem de otobüslerimize indirimli binmek için bir an evvel ikametlerini ilimize alsınlar” demişti. Uygulama kapsamında 8-9 bin SDÜ öğrencisinin ikametgahını Isparta’ya aldırması bekleniyordu.

İKAMETGAHINI ALDIRAN DA GERİ GÖTÜRMÜŞ
Fakat öğrenci indirimli ulaşım ve diğer imkanlardan faydalanmak için ikametgahını aldırmak istemedi. Çalışma ilk başladığından Nüfus Müdürlüğü verilerine göre 2 bin’den fazla öğrencinin ikametgahını Isparta’ya taşıdığı bildirilmişti. Yılsonuna kadar sayının daha da artacağı düşünülürken, ikametgahını aldıran öğrencilerin e-devlet üzerinden ikametgahlarını geri götürdükleri görüldü. Yıl sonuna doğru bin kadar öğrencinin ikametgahının Isparta’da kaldığı, bunlarında büyük bölümünün yaz aylarında ikametgahını geri götürmesi üzerine, indirimli ulaşım uygulamasının bu yıl yapılmayacağı öğrenildi.