Isparta - Tahran arasında yaptığı seferlerle adını duyuran İran Merkezli Meraj Hava Yolları dünden itibaren İstanbul seferlerine başladı.

İran Devleti'ne ait havayolu şirketi olan Meraj Hava Yolları'nın Tahran'dan İstanbul'a olan ilk seferini yapan uçak saat 01.40'da Atatürk Havalimanı'na indi. 180 yolcusuyla seferini tamamlayan uçak, Atatürk Havalimanında su takıyla karşılandı. İstanbul'a sefer yapmaktan mutlu olduğunu belirten Meraj Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abedzadeh, 'Biz İran'ın özel değil devlet'e ait bir havayoluyuz.

Dolayısıyla Atatürk Havalimanı'na gelmemiz bizim için çok önemli. Buraya sefer yapmamız İran'da da büyük ses getirdi. Bizim uçuşlarımızla İran'la Türkiye arasındaki dostluğun daha da artacağını ve başka şehirlerden de uçacağımızı söylüyoruz" dedi.

MEŞED SEFERLERİNİ DE BAŞLAYACAĞIZ

Meraj Hava Yolları olarak Türkiye pazarına 4 uçak ayırdıklarını ifade eden Ali Abedzadeh, 'Bunlar Airbus tipi uçaklar. Haftada beş kez Tahran'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na seferler düzenleyeceğiz.

Bunun yanında bu sene içerisinde Tahran'dan İzmir ve Isparta seferlerini düzenleyeceğiz. Çok kısa bir zamanda İran'ın Meşed şehrinden Atatürk Havalimanı'na uçuşlar gerçekleştireceğiz" diye konuştu.