Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKGİM), Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve İŞKUR Müdürlüğü işbirliğinde iş arayanlarla iş verenleri buluşturan ''İş fırsatları'' zirvesi düzenlendi.
Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, MAKÜ Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksek Okulu'nda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Bucaklıların çalışkan insanlar olduğunu belirtti. Bucak'ta 3 meslek yüksek okulu ve 4 bin 300 öğrencinin bulunduğunu kaydeden Hacıbektaşoğlu, mezun olan öğrencilerin rahatlıkla iş bulabildiklerini belirtti.
Törende öğrencilere seslenen Hacıbektaşoğlu, kendilerine güvenmelerini ve daima çalışmalarını istedi. Hayatın tepeden başlamadığını belirten Hacıbektaşoğlu, çalışanın ve kendisine güvenen insanların daima başarılı olduklarını aktardı.
Bucak'ın 150 civarında fabrikası, 8 bine yakın aktif çalışanı olduğu ve 190 milyon dolar ihracatı bulunduğunu anlatan Hacıbektaşoğlu, Bucak'ın Avrupa'nın en büyük çimento fabrikasına sahip olduğu ve her gün 15 bin ton çimentoyu Antalya Limanı'na gönderdiğini, mermer ihracatında da büyük paya sahip olduğunu ifade etti.
BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Bucak'ta işe girmek isteyenler ile iş verenleri buluşturan önemli bir organizasyona imza attıklarını belirtti. Bucak'ın ülke ekonomisine önemli katkıları bulunduğunu aktaran Engin, böyle bir organizasyonun Bucak'ta yapılmasını da önemsediklerini kaydetti. Organizasyonun düzenlenmesini sağlayan Akdeniz Üniversitesi ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi idarecilerini kutlayan Engin, ''Her zaman ilk adımı atmak cesaret ister, siz bunu başardınız'' dedi.
MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçı da, öğrencilerin, üniversitelerin, işverenlerin bir arada bulunmasından dolayı bugünü helva günü ilan ettiğini açıkladı. Üniversitelerin birinci amaçlarının öğrencilerine kaliteli olarak eğitmek ve sektöre sunmak olduğunu belirten Saatçı, bu tür organizasyonları da öğrencilere iş kapıları açması açısından önemsediklerini bildirdi.
AKGİM Müdürü Kenan Yüce de, Türkiye'de ilk defa kamu üniversitesi olarak özel istihdam bürosu statüsünü alıp, 50 bin veri tabanına ulaşıp, 5 bin kişilik istihdam sağladıklarını söyledi. İstihdamın çok önemli olduğunu ve sosyal sorumluluk istediğini belirten Yüce, BAKA ile birlikte Antalya, Burdur ve Isparta ayrımının yerini 3 ilin birlikte sinerji ile çalışmasının aldığını, bundan sonraki projelerde de birlikte olmak istediklerini kaydetti.
Bucak Hikmet Tolunay MYO Müdürü Yard. Doç. Hüseyin Dalgar, üniversite ile sanayi arasında iletişimi, sanayicinin okuldan ve öğrencilerden ne beklediğini anlamak için bu tür organizasyonların yararlı olduğunu belirterek, ''Mazeret değil çözüm üreten olmaktan yanayız. Önemli olan içinde bulunduğumuz koşullar içinde en iyiyi yapabilmek. Çalışıp hedefe doğru koşmak'' dedi.
Konuşmaların ardından protokol, akademisyenler, iş dünyasının temsilcileri, öğrenciler, yatırımcılar tarafından açılan stantları tek tek gezdi. Bahçede stantlarda öğrenciler, CV'lerini verip iş görüşmeleri yaptı.