Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Av. Faruk Algınkılıç, Ekibiyle birlikte ziyaret ettiği Haber32 - Express Gazetesi ve Fm32 Raydosunu bünyesinde bulunduran 32 Yayıncılık'a özel açıklamalar yaptı.

ISPARTA’NIN PARALARI DOĞRU YERDE KULLANILMIYOR BUNUN İÇİN GELİYORUZ

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Av. Faruk Algınkılınç;

2003 yılından bu yana siyaset yaptığı milli görüşte Isparta Belediye Başkan Adaylığına kadar yükselen Algınkılınç, Isparta’ya şehrül emin olmak istediğini belirterek, Belediyenin paralarının gereksiz işlerde kullanılmasından yakındı. Algınkılıç, Haber32’ye şu açıklamalarda bulundu:

MİLLİ GÖRÜŞ SİYASETİNİN HER KADEMİSİNDE BULUNDU

“1977 Aksu Yaka doğumluyum. 40 yaşındayım. 15 senedir Isparta merkezde avukatlık yapıyorum. 3 çocuk babasıyım. 9 Eylül Hukuk Fakültesi’nden 2001’de mezun oldum. 2003’de mesleğe başladım.

2003’de mesleğe başladığımda Saadet Partisi’nde siyasete başladım. 2006’da gençlik kolları başkanıydım. 2009’de Belediye Meclis Üyesi adayı oldum. 2011’de Numan Kurtulmuş bey ile birlikte HAS Parti’ye geçtim. Orada 1.sıra Milletvekili adayı oldum. Numan beyin AK Parti’ye geçişi ile Saadet’e geri döndüm. 2014’de İl Genel Meclisi Üyesi adayı oldum. Sonra Merkez İlçe Yönetiminde görev aldım. Şimdi de partimin belediye başkan adayıyım.

HALKA HİZMETİN YOLUNDA SİYASİ PARTİLER BÜYÜK ARAÇ

Hizmetin yolunda siyasi partiler en büyük araç. Siyasi parti bir basamak, ondan sonra makam-mevki olursa en büyük araç. Hizmet edebilmek için adayız. Her zaman ifade ediyoruz. Bu vatan bize şehitlerimizin bir emaneti. Vatan milletsiz ve topraksız olmaz. Vatan ve millet de devletsiz olmaz. Bu vatana hizmet ediyorsak bir şekilde elimizi taşın altına koymamız lazım.

Şehitlerimize vefa borcumuzu ödemek zorundayız.

Şehrül Emin demek bu vatandaki tüm yaşayan insanlardan sorumlusun. Hz. Ömer’in dediği gibi Nil Nehri’nin kenarında bir çoban kaybolsa ‘Allah benden mi soracak’ diye korkuyorum” diyor. Belediyenin 2019 bütçesi 704 milyon TL. Bu para çok uygun bir şekilde harcansa Isparta’ya yeter-artar. Siyaset bunların bir basamağı. Partilerde görev yaparken Belediyenin bir antrenmanı yapıyorsunuz. Yön verip, dirayetli olduktan sonra bu parayı iyi muhafaza ettikten sonra, paranın üzerine para koyabilirseniz hizmet edersiniz. Hizmet ederseniz dua alırsınız.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE GENÇLİĞE YÖNELİK SPORTİF FAALİYETLER VE ENGELLİLERE, YAŞLILARA HİZMET

Algınkılınç, Yıllık 704 milyon TL’lik bütçe ile daha önemli ve insan odaklı hizmetler yapılabilecekken halka sadece ‘çiçek-asfalt-heykel’ hizmeti sunuluyor dedi.

Isparta Belediyesi’nin bütçesinin doğru kullanıldığına inanmıyorum. 2019 bütçemiz 714 milyon TL. Fen İşleri’ne ayrılan para 250 milyon TL, İnsan Kaynakları ve Eğitim 60.6 milyon, Basın-Halkla İlişkiler 8.4 milyon TL, Kültür ve Sosyal İşler 13 milyon, Özel Kalem 5 milyon TL. Kültür ve Sosyal İşler, Basın ve Halkla İlişkiler ve Özel Kalem. Üçünün toplamı 26 milyon TL.

Sayın Başkanımız 1 yıldır her gün televizyonlarda, bilbordlarda, otobüs arkalarında. Şahsi reklamını yapıyor.

Basına mutlaka para harcansın. Keşke kendi parasından harcasa. Isparta’nın başka bir şehirde tanıtımı olur, yurt dışında Isparta’yı tanıtacaksın normal. Kahramanmaraş Belediyesi, ilde yapılacak yatırımların fizibilitesini yapmış, internetten yayınlamış.

Bunlara para harcansın. Ama Isparta’da her gün Sayın Başkan, çiçek ve asfalt. Kültür ve Sosyal işler 13 milyon TL. Son zamanlarda gençlik uyuşturucu tehdidi altında. Engellilere hizmet etmek gerekiyor.

Bu para özürlülere, uyuşturucu meselesine harcansa daha iyi olmaz mı? Biz bu bütçeyi denk bütçe ve karma bütçe olarak kullanacağız. Nereye ne kadar para lazımsa oraya harcanacak. Sosyal işler bütçesini 60 milyon TL’ye çıkaracağız. Engellilere araç tahsis edeceğiz.

Her ay öğrencilere yarışmalar düzenleyeceğiz. Sportif etkinlikler yapacağız. Öğrenci meclisleri kuracağız. Onların fikirlerini alacağız. Bu paralar eğitime, engellilere ve yaşlılara harcanılmalı.”