Isparta’nın merkez köylerinden Deregümü, Kayı, Yakaören, Yassısöğüt ve Senirce, İmar Planı’na açıldı. 

Konu ile ilgili bir toplantı yapan Belediye Başkan Vekili Ahmet Aydemir ve İmar Plan Komisyonu Başkanı Vecihi Yalçın Erdülek, şunları söyledi: “Mücavir alan içerisinde bulunan Deregümü, Kayı Yakaören, Yassısöğüt ve Senirce köylerinin, daha önce Belediye Meclisi’nden alınan karar doğrultusunda bu alanların imara açılması Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edilmişti.

Biz de Tarım Bakanlığı ile yapılan gerekli yazışmalar doğrultusunda, köy muhtarları ve köylülerin görüşleri alınarak bir rapor gönderildi. Tarım Bakanlığı’ndan gelen yazıda, köy tarla ve hayvan otlaklarına dokunulmadan, sınırlı olarak imar planına açılması izni verildi.

Ayrıca bu 5 köyde imar planı uygulanacağına memnun oldular. Bu uygulama 2025 yılına kadar tamamlanıp, yürürlüğe girecektir. Isparta’da Üniversite’nin kurulmasından sonra şehir merkezindeki nüfusunda hızlı bir artış görülmektedir.

Şu anda üniversitede okuyan 45 bin öğrenci kiralık ev bulamıyor. Artık Isparta kabuğuna sığmıyor. Bu 5 köyün İmar Planına açılması başta köylüler olmak üzere Ispartalıları da memnun etti” dedi.