Milli Eğitim Bakanlığı, orta öğretim kurumlarında geçtiğimiz hafta içerisinde oluşan boş kontenjanları açıkladı. Buna göre Isparta Merkezde 854, ilçelerde ise 3 bin 173 kontenjan bulunuyor.

TEOG'ta ilk nakil dönemi tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, orta öğretim kurumlarında geçtiğimiz hafta içerisinde oluşan nakil kontenjanları açıkladı. Buna göre Isparta’da da hangi okulda kaç nakil kontenjanın kaldığı resmen açıklandı.

Isparta genelinde Fen, Sosyal Bilimler, Anadolu Liseleri, imam Hatip Liseleri, Meslek Liselerinde toplam 3 bin 173 nakil kontenjan bulunuyor. Bunun 854'si merkezde, geri kalan 2 'bin 319'u ise ilçelerde oluştu.

Açıklanan listeye göre Isparta genelinde en fazla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İmam Hatip Liselerinde nakil kontenjanın bulunduğu dikkat çekti. Pazartesi başlayacak olan ikinci nakil döneminde, Isparta’da ortaya çıkan bu açıkların dolması tahmin edilirken, özel okullara birinci nakil döneminden daha fazla kayma bekleniyor.

Kontenjanlar için nakiller, pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri e-Okul üzerinden yapılacak. Nakiller, haftalık periyotlarla 26 Eylül'e kadar devam edecek.