Isparta İl Genel Meclisi Başkanlığı'na AK Parti Grup Sözcüsü Osman Zabun seçildi.

İl Genel Meclisi nisan ayı toplantılarının ilkinde 5302 Sayılı İl Özel İdareler Kanunu gereği Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı.

İki adayın yarıştığı 34 üyeli mecliste AK Parti Grup Sözcüsü Osman Zabun başkanlığa seçildi. Seçim öncesinde toplanan AK Parti grubu iki yıldır başkanlık görevini yürüten Kadir Dal ile Grup Sözcüsü Osman Zabun arasında bir tercihte bulundu.

                      

İl Genel Meclisi Başkan Seçimi from Haber32 on Vimeo.

 

Grupta yapılan seçimde Zabun üyelerin çoğunluğunun oyunu alınca başkanlığa aday gösterildi. Mecliste, gizli oylama sonucunda 22 oy alan Zabun başkanlığa seçildi. İl Genel Meclisinde yapılan başkanlık vekili seçimlerinde AK Partili üyeler Ahmet Turan ile Mustafa Erener başkan vekili seçilirken, yine AK Partili Adnan Karcı ve Osman Çiftçi asil, Mustafa Erener ve Kamil Göncü de yedek katip üyeliklerine seçildi.

İl Genel Meclisi Başkanlığına seçilen Osman Zabun, kendisini destekleyenlere teşekkür etti. 2 yılı geride bıraktıklarını belirten Zabun, "Bu dönemde görev alan sayın Kadir Dal ve diğer üyeler oldukça başarılı bir yönetim tarzı sergilediler.

Tarafsız ve yapıcı davranarak meclise yakışır bir tavır takındılar. Bunlar biz üyeleri oldukça memnun etti. Şimdi bu performansı daha ileriye götüreceğiz." dedi. Tüm Isparta'nın meclisi olduklarını ifade eden Zabun, adaletli bir yönetim tarzı belirleyecekleri sözünü verdi.