Haziran ayını izinli olarak geçiren İl Genel Meclisi Temmuz ayı ilk toplantısını bugün saat 14.00'de yapacak. Belediye Meclisi ise Temmuz ayını izinli geçireceği için bu ay toplantısı yok. Kanun gereği yılda bir ay toplantı yapmama hakkı bulunan, kararlaştırılan ayı izinli olarak geçiren ve bu doğrultuda geçtiğimiz Haziran ayını 'izinli' olarak geçiren Isparta İl Genel Meclisi, bugünden itibaren aylık mutat toplantılarına devam edecek. Saat 14.00'de İl Özel İdaresi Meclis Salonunda başlayacak olan toplantılarda Meclis üyelerini yoğun bir gündem maddeleri bekliyor. Bunun yanı sıra, geçtiğimiz ayı toplantılarla geçiren Belediye Meclisi ise, aldığı karar çerçevesinde Temmuz ayını 'izinli' olarak geçirecek. Bu nedenle, Belediye Meclisinin Temmuz ayında yani bu ay toplantısı bulunmuyor.

İL GENEL MECLİSİNDE TAKAS KONUSU GÖRÜŞÜLECEK

Toplam 22 maddeden oluşan İl Genel Meclisi gündeminin en önemli konularından birisini İl Özel İdaresi'ne ait olan ve Belediye'nin otopark yapmak için istediği ve takas önerdiği arsanın durumunun görüşülmesi oluşturuyor. Meclis gündeminin 17. Maddesinde yer alan konu şöyle; Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olup, ilimiz merkez Pirimehmet Mahallesi Kayı yolu mevkiinde tapunun 28/A pafta, 702 ada, 746 parselde kayıtlı 11.795,00 m2 taşınmaz bitişiğinde bulunan ve mülkiyeti Isparta Belediye, Başkanlığına ait olup, E=1.00, Hmax=12.50 yapılaşma şartlarında olan taşınmazın, 746 parselin hizasından dik bir kesitle ayrılarak 747 nolu parselin 141.

Caddeye kadarki bölümün tek bir parsel haline getirilerek oluşan yeni parselin; Mülkiyeti İlimiz özel İdaresine ait olup, halen boş bulunan ve Isparta Belediye Başkanlığınca da otopark olarak kullanılması talep edilen Çelebiler Mahallesinde tapunun 15 pafta, 440 ada, 93 nolu parselde kayıtlı 1.164,95 m2 arsa vasıflı taşınmaz ile takas edilmesi hususunun değerlendirilerek, takas konusunun karara bağlanması hususunda İl Genel Meclis Üyesi Fevzi ÖZDEMİR tarafından İl Genel Meclis Başkanlığına sunulan 04.05.2015 tarihli önerge ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonunca ortak hazırlanan 22/05/2015 tarihli raporun okunarak, gündem konusunun karara bağlanması.

Demokrat