Türk Telekom İl Müdürü Mehmet Taşdöğen, Isparta'da yapılan fiber optik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Fiberoptik kablo ile telefon, internet ve televizyon hizmetinin aynı anda verilebildiğini ifade eden Müdür Taşdöğen; "İlimizi 'Fiber Kent' yapma konusunda çalışmalara başladık. Bakır kablolar yerine fiber kablolar kullanıyoruz. Bunun kullanılmasının nedeni, daha az kayba neden olmaları ve elektromanyetik cam fiberlerden oluşmuş bir iletim aracıdır.

Optik fiberler diğer iletişim ışığın yönlendirebildiği plastik fiber optik kablo, kendi boyunca içinden veya malzemelerine oranla uzun mesafelerdeki veri iletişiminin daha hızlı ve yüksek değerlerde yapılabilmesine olanak verdikleri için fiber optik haberleşme sistemlerinde sıklıkla kullanılmaktadırlar. Metal etkileşimden etkilenmemeleridir”dedi. 

 
Türk Telekom yapılan çalışmalar; Tivibu Ev, geniş bant internet bağlantısı üzerinden sunulan yeni nesil TV platformudur. HD kalitesinde TV yayını ve video iletimini, Dolby Dijital ses iletimini destekler; bilinen ulusal kanalların yanı sıra özel tematik kanallarla zenginleştirildiğinden izleyiciye farklı deneyimler sunmaktadır.
 
Örneğin; izlediğiniz bir canlı programı durdurabilir bir yere gidip geldikten sonra tekrar kaldığı yerden izlemeye devam edebilirsiniz. Ayrıca, izlediğiniz bir yayında geriye dönük bir olayı görmek istemeniz halinde program akışını geri alabilirsiniz. Söz konusu Tivibu, bu imkanları vatandaşlarımıza sunmaktadır. 
 
Merkez Zafer Santralimize bağlı olarak yaptığımız çalışmalar neticesinde bu zamana kadar; Zafer, Fatih, MehmetTönge, Y.Şehitler, Bahçelievler, Işıkkent, Batıkent, Binbirevler, Hızırbey, Dere, Yenice, Doğancı Mahallelerinin tamamı. Bağlar ile Gülistan Mahallelerinin de bir kısmına fiber optik kablo döşemesi yapılarak sistem kurulmuş bulunmaktadır" dedi.
 
Türk Telekom İl Müdürü Mehmet Taşdöğen, hedeflerinin iki yılda 44 mahallenin fiberi optik kablo döşeme ve sistemini tamamlamak olduğunu sözlerine ekledi.