Isparta Müftülüğü “Gülistan Projesi” kapsamında kız öğrencilere yönelik, Ekim ayı ana programını gerçekleştirdi.  Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu’nun konferans salonunda gerçekleştirilen programa öğrenciler, Kur’an Kursu öğreticileri ve bazı veliler katıldı.



Programda Fatih Kur’an Kursu öğretmeni Mehmet Kökmen’in Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Vaizi Semih Acet  “Gülistan Projesi” ni tanıttı.  “15 Temmuz” konulu sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye çıkan İl Müftü Yrd. Yasin Yıldız  “Kur’an ve Sünnet Işığında Mümin Gencin Vasıfları” konulu sunum yaptı.  Konuşmalarında, Hz. Peygamber’in mümin bir kişiyi, güzel koku satan bir Attar’a, güzel yere konan ve güzel ürün ortaya koyan bir arıya benzetmiş olduğunu ifade eden Yasin Yıldız, gençlerin bu güzel hasletlere sahip olmak için çalışmalarının öneminden bahsetti. Değerler eğitimine dair bir videonun izletildiği programda İmam Hatip Ortaokulunda okuyan Nurefşan Baycu isimli öğrenci 15 Temmuz gecesini anlatan “Otuz Kuş” isimli şiirini okudu.



Gerek Kur’an Kursu öğreticilerinin, gerekse öğrencilerin ilgi ve alakasının yoğun olduğu program, sürpriz hediyelerin takdimin ardından sona erdi.