-''Dünya'nın her yerinde icra edilebilecek olması açısından çok kıymetli''

Opera Sanatçısı Tenor Doç. Dr. Ömer Türkmenoğlu: ''Isparta türkülerine yeni bir soluk getirdik. Daha güzeli türkülerin Roma'da, Sidney Operası'nda, Berlin Senfoni'de de icra edilebilecek şekilde notaları yazıldı. Yani eserler geleceğe kalmanın yanı sıra dünyaya açıldı. Çok mutluyum.''

-Tarihte ilk kez Isparta türküleri Senfoni Orkestrası ile icra edildi

Isparta'nın anonim 'Badılcanı Doğradım', 'Çayıra Serdim Postu', 'Evlerinin Önü Mersin', 'Daşlı Tarla Ayrıklı', 'Şu Aydın'ın Uşağı', 'Erik Dalı Gevrek Olur', 'Ardıçtandır Guyuların Govası', 'Kesinti Zeybeği', 'Gıcır Gıcır Gelir' ve 'Çayır Çimen Geze Geze' eserleri Senfoni ile yorumlandı.

SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı ve Akademik Oda Orkestrası'nda Tenor Doç. Dr. Ömer Türkmenoğlu, eser hakkında şu bilgileri paylaştı:

''Opera Sanatçısıyım. 7 yıla yakın Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde 'Solist Sanatçı' olarak çalıştım.   Dünya'nın 50 ülkesinde konser verdim. Türkülerimizi seslendirmeyi çok seviyorum. Türkülerimizi çok sesli müzik ile harmanlıyorum.

Isparta'nın; geniş ölçekte Teke Yöresi'nin türkülerinin çok güzel ve zengin olduğunu herkes biliyor. Biz de bir proje geliştirdik. Başta SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı olmak üzere Yönetim Kurulu ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Hürmüzlü Kortholt geliştirdiğimiz projeye büyük destek verdi. SDÜ Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi de projemize finansman sağladı.

Besteci ve Orkestra Şefi Musa Göçmen ile birlikte ''Göller ve Güller Diyarından Senfoni ile Isparta Türküleri'' isimli eseri hazırladık. Böyle bir proje yaptığımız için memnuniyet duyuyorum, çok mutluyum.''

-Musa Göçmen Senfoni Orkestrası ve SDÜ Akademik Oda Orkestrası Tanıtım Konseri Verecek

Isparta'nın on anonim eserinin notalarının yazıldığını, Musa Göçmen Senfoni Orkestrası Stüdyosu'nda (Ankara) 45 enstrümanın ayrı kanallarda kayıt edildiğini anlatan Opera Sanatçısı Doç. Dr. Türkmenoğlu, ''ben de üstüne okumalar yaptım.  Düzenlemeleri Musa Göçmen gerçekleştirdi. 4 aylık yoğun bir çalışma temposunun ardından eser tamamlandı.

Eserleri iki konser ile tanıtacağız. Bu bağlamda 8 Nisan 2019 Pazartesi günü saat 14.00'te Belediye Kültür Sineması'nda halka açık ve ücretsiz şekilde tanıtım konseri vereceğiz. Yine aynı gün saat 19.00'da SDÜ Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde tanıtım konserimiz olacak. Her iki tanıtım konserinde de ''SDÜ Akademik Orkestrası'' da yer alacak. 2'si enstrümantal 8'i sözlü olmak üzere 10 anonim eseri seslendireceğiz'' şeklinde konuştu.

-''Avrupa'da, Amerika'da bu eserleri seslendirmek istiyorum''

Türkmenoğlu, bu takvimden sonra SDÜ Rektörlüğü'nün ''Göller ve Güller Diyarından Senfoni ile Isparta Türküleri'' adlı eserin CD'lerinin dağıtılacağını ifade etti. Türkmenoğlu, eserin en kısa zaman dilimi içerisinde dijital yayın olarak da devreye gireceğini ifade ederek, ''Dünyanın neresinde olursanız olun dinlemek isteyen, ilgili dijital kanallardın indirip bu esere erişebilecek. Bizi çok heyecanlandıran bir unsur da hep söylediğim gibi eserlerin notalarının yazılmış olmasıdır. Bu eserler artık İtalya'da, Almanya'da, Amerika'da kısacası dünyanın her yerinde operalarda okunabilecek notalara erişmiştir'' diyerek sözlerini tamamladı.