Vatandaşlar ise atıl kamu binalarının yeniden hizmete kazandırılmasını istiyor...

Isparta adeta atıl kamu binası zengini Şehir merkezi başta olmak üzere Isparta genelinde 220 atıl kamu binasının bulunduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz yıllarda bu binaların sayısının 300'ün üzerinde olduğu, yapılan çalışmalarla bu sayının 220'lere kadar indirildiği belirtildi.

Kırsalda sağlık evi, sağlık ocağı, okul, muhtar evi gibi devlet binalarının atıl olduğu, şehir merkezinde ise çok daha büyük binaların atıl durumda olduğu dikkat çekiyor.

Daha önce gündeme getirdiğimiz şehir merkezindeki atıl binaların yalnız olmadığı, ilçe, kasaba ve köylerde de atıl binaların oldukça yüksek sayıda olduğu ortaya çıktı.

Kırsaldaki bir çok binanın çeşitli etkinliklerle kullanılır hale getirildiği, buna rağmen Kırsaldaki birçok binanın çeşitli etkinliklerle kullanılır hale getirildiği, buna rağmen 200 dolayında kamu binasının halen atıl olduğu belirtildi.

Yetkililer, özellikle merkezde büyük binaların atıl olduğunu ve bu gidişle binaların işlevsel hale getirilmesi gerektiğini belirttiler.

Vatandaşlar ise devletin kaynaklarının heba edildiğini belirterek:"Bu kadar atıl bina fazla. Plansız programsız yapılan binalar nedeniyle devletin kaynakları çar - çur edilmiş. Bu binaların yeniden ele alınıp hizmete kazandırılması gerekiyor.

Öyle ki merkezdeki bazı binalar içimizi acıtıyor. Yetkililer, bu binalar için çözüm bulmalı" şeklinde konuştular.