İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde vatanan kurtuluşunda büyük önem arzeden Çanakkale Savaşı’nın 98. Yıldönümü münasebetiyle başlatılan ve savaşta vatan için canlarını veren 250 bin şehide 250 bin Hatim uygulamasına Isparta genelinden toplam 2 bin 570 hatim indirildiğini ve bu sayının Diyanet İşleri Başkanlığına bildirildiğini söyledi. 

Hatimleri gerçekleştiren Cami görevlileri ile vatandaşlara teşekkür eden ve atalarımızın, Çanakkale’de korkusuzca savaşarak canlarını seve seve fedan ederek bize bu ülkeyi armağan ettiklerini ifade eden İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bilindiği gibi bugünlerde düzenlenmekte olan yani Mart ayının ikinci haftasındaki Çanakkale Şehitleri Anma Haftası etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığımızın önderliğinde ülke genelindeki tüm İl ve İlçe Müftülüklerinin de katıldığı bir çalışma ile ‘250 bin Şehide 250 bin Hatim’ kampanyası başlatılmıştı. 
 
“ISPARTA’DA OKUNAN 2 BİN 570 HATİMİ DİYANETE BİLDİRDİK” 
 
Bu doğrultuda, ülke genelinde toplanacak ve toplamda da 250 bin olacak olan hatim uygulaması sona erdi. Isparta İl Müftülüğü olarak, il genelinde yaptığımız çalışma neticesinde gerek İl Müftülüğümüz personelleri gerekse vatandaşlarımız tarafından şehitlerimiz için toplam 2 bin 570 hatim okundu ve bize bildirildi. Biz de bu sayıyı Diyanet İşleri Başkanlığımıza bildirdik. 
 
“ONLAR CANLARINI VATANLARI İÇİN FEDA ETTİLER” 
 
Bilindiği gibi Çanakkale Zaferi bizler için büyük bir zafer ve destandır. Zira, onlar ki vatan sevgisi imandandır, varlığımız bu vatana feda olsun diyerek canları vatanları ve de hak davaları uğrunda hiç çekinmeden verdiler. Şu an özgür bir şekilde evlerimizde oturabiliyor isek. Ezan sesi hala minarelerimizden yükselebiliyorsa savaşa değil, ölüme aslolan hayata koşan Mehmetçikler sayesindedir. Onlar hiç çekinmeden canları verdiler şimdi bize düşen her bir şehidimizi bir hatim ile anmaktır. Her ilde olduğu gibi Isparta’mızda da belirlenen hedefler doğrultusunda hatimler okunarak şehitlerimize armağan edilmiştir. 
 
Yapmış olduğumuz bu uygulamaya halkımızdan hatim veya cüz almak isteyenler vatandaşlarımız İl ve İlçe Müftülüklerimize başvurarak veya Hatim okuyarak bize 'Çanakkele Şehitlerimiz için şu kadar hatim okuduk' diye yazdırdılar. Bu doğrultuda ilimizde toplam 2 bin 570 hatim okundu. Okunan tüm hatimleri Diyanet İşleri Başkanlığımıza bildirdik ve oradan da toplu olarak Çanakkale Şehitlerimize ithaf edilecek” dedi.