Tüm yurt genelinde olduğu gibi Isparta’da da ekonomonin lokomotifi inşaat sektörü. 200’e yakın kalemi etkilediği için lokomotif kabul edilen inşaat sektöründe 2012 yılına kriz beklentisiyle girildi. Bankaların faiz oranlarında yüzde 50’ye varan oranda artma olmasından kaynaklaan konut kredisi talebi azalması, inşaat sektöründe daralmaya neden olacağı beklentisine neden oluyor. Ancak finans sektörü uzmanlarının bu beklentisine inşaat sektörü temsilcileri katılmıyor. ITSO Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen, faiz yüksekliği nedeniyle konut kredisi alamayan tüketicilere mütehhitlik sektörünün finans çözümü sunacağına inanıyor.

SEKTÖR, KENDİ

ÇÖZÜMÜNÜ BULUR

            ITSO’nun inşaat sektörü temsilcisi yöneticilerinden Şükrü Başdeğirmen, finans sektörünün 2012 yılına ilişkin kriz beklentisine katılmadığını söyledi. Konut kredisi faiz oranlarının yükseldiğini, ilginin azaldığını doğrulayan Başdeğirmen, “konut kredisi kullanılmayabilir. Müteahhitlik sektörü kendi çözümünü kendisi de bulabilir. Isparta’nın kendi Ali Ağaoğulları var. Daire alacak tüketiciye finans desteği sunabilecek çok sayıda işadamımız var. Isparta’nın Ağaoğulları kendi finans gücü ile bu daralmayı engelleyecektir” diye konuştu.

SEKTÖR 2012’DEN UMUTLU

            2012’nin inşaat açısından iyi bir yıl olacağını ileri süren Şükrü Başdeğirmen, şöyle devam etti:

            “Daralma beklentisi belki Türkiye’nin geneli için doğru alabilir ama Isparta farklı. İnşaat sektörü açısından Isparta özel bir yere sahip. Çünür bölgesinde 4000 konutluk alan yeni imara açıldı. İnşaatta modernleşme devam ediyor. Müteahhitlerimiz kendi güç ve imkanlarıyla kentsel dönüşümü başarıyor. Isparta’nın bu anlamda ayrıcalıklı ve farklı bir il olduğuna inanıyorum. Hareketlilik olacaktır. Kredinin sektörü krize sokma anlamında çok önemli olduğu kanısında değilim. Müteahhitlerimiz zaman içerisinde kendi finans gücünü müşterisine kullandıracağını düşünüyorum. Bu konuda hazırlık yapan müteahhitlerimizin olduğunu da yakından bilgiyorum.”