Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifinde bir ilk daha yaşanıyor. Gülkent kart ve yeni otobüslerden sonra Isparta'nın ilk bayan halk otobüsü şoförü görevine başladı.

İlimizde 16 yıldır şehir içi taşımacılık hizmeti veren Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, bayanlara kapılarını açtı. 2008 yılında Adana’da direksiyon başına geçen Emine Sancan, 27 yaşında Isparta’nın ilk bayan halk otobüsü şoförü unvanını aldı.

Emine Sancan, iki haftadır Isparta SDÜ güzergâhında çalışıyor. Adana’da 3 yıl şoförlük yapan Emine Sancan, Isparta’da da yabancılık çekmedi.

Edindiği bilgi ve tecrübeyle erkek meslektaşları arasında kısa sürede kabul gören Sancan, hayatı boyunca hep yeni bir şeyler öğrenmenin, öğrendiklerini geliştirmenin peşinde koştuğunu söyledi.

İLGİ ODAĞI OLDU

Isparta’nın ilk bayan Halk Otobüsü şoförü Emine Sancan, Ispartalılardan büyük ilgi görüyor. 15 gündür Süleyman Demirel Üniversitesi güzergâhında çalışan Emine Sancan, ilk başta öğrencilerin şaşkınlığıyla karşılaştı. Bazı öğrenciler ‘bayan şoför’ diyerek otobüse binmekten kaçındı. SDÜ’lü öğrenciler, kısa sürede bayan şoföre alıştı.

EŞİNİN DESTEĞİ BÜYÜK

Öğrenciler ve halkla kurduğu başarılı diyalogla da ön plana çıkan Emine Sancan, eşinin Ispartalı olduğunu ve bu sektörde yer almasında büyük desteğinin olduğunu söyledi. Eşi İbrahim Sancan ise bayanların otobüs kullanmasının gurur verici bir tablo olduğunu söyleyerek, ‘Eşimin otobüs kullanması beni gururlandırıyor” dedi.

Emine Sancan, son olarak her meslek gibi otobüs şoförlüğünün de zorlukları olduğunu vurgulayarak, “Halkın ilgisinden ve arkadaşlarımın yardımseverliğinden çok memnunum.200 erkeğin çalıştığı bir kurumda tek bayan şoför benim. Mesleğimi çok seviyorum. Otobüslere aşığım. Zaten insan işini severse başarılı olur. Yani başarımın sırrı işimi ve otobüsleri sevmem.Isparta’nın ilk kadın otobüs şoförü unvanını almak gurur duyuyorum

BAYAN ŞOFÖR SAYISI ARTIRILACAK

Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mevlüt Korkmaz, yaptığı açıklamada; "Yolcu potansiyelimizin büyük bir kısmı bayan olduğu için ve bayanların bu işi de yapabileceklerine inandığımızdan dolayı böyle bir uygulama başlattık. İlk etapda SDÜ hattında hizmet veren bayan şoförümüze gelen taleplere göre diğer hatlarımızda da bayan şoför uygulamasına geçebiliriz" dedi.

Haber & Resim: Bahadır Kodaloğlu / Manşet