ISPARTA'YI ÜZEN LİSTE
9. Kalkınma Planı/ 2012 yılı Yatırım Programı yayımlandı. İsparta'nın özlemle beklediği 3 büyük proje yine programa alınmadı.

ISPARTA- ANTALYA: YOK Akdeniz Haber Merkezi'nin 2012 yılı Yatırım Programı'ndan derlediği verilere göre 3 yıldır gündemde olan ancak şu ana değin adım atılamayan Isparta-Antalya (Dereboğazı) Yolu'nun 'duble/ çift yol' yapılması hamlesi bu yıl için de boş çıktı. Yayınlanan Yatırım Programı'nda İsparta- Antalya (Dereboğazı) Bölünmüş Çift Yol yok. İSPARTA- KONYA: YOK
Yine 3 yıldır gündemde olan İsparta- Konya arası Bölünmüş Çift Yol Projesi de 2012 Yatırım Programı 'na giremedi.

HIZLI TREN YİNE YOK

Jeopolitik açıdan stratejik bir değere sahip ve 'koridor' niteliğinde olan İsparta, sadece karayoluna mahkum durumunu maalesef korudu. Zira İsparta'yı da şemsiyesi altına alan Antalya-İstanbul ve Antalya- Ankara arası 'Hızlı Tren Projesi' yatırım listesine maalesef giremedi.

9. Kalkınma Planı, 2012 Yatırım Programı'nda yer alan Hızlı  Tren Projelerine yakın plan şu şekilde:

"- Ankara- İstanbul
- Ankara- Polatlı-Afyonkarahisar- Uşak- İzmir
- Bandırma- Bursa- Bilecik
- Ankara- Kırıkkale- Yozgat-Sıvas
- Anadolu Üniversitesi
- Hızlı Tren Seti"

OKYANUSTA BİR DAMLA
9. Kalkınma Planı, 2012 Yatırım Programı'nda yer bulan karayolu yatırımlarına ise düşük ölçekte bütçeler ayrıldı. Yatırım maliyetine bakılacak olursa, aynlan ödenekler okyanusta bir damla niteliğinde. Bir başka ifade ile ayrılan ödenekler, 'sembolik' değeri aşamıyor.

BİLİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULACAK
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Muş, Adıyaman, Bingöl, Kastamonu, Zonguldak ve İsparta'da 'Yönetim Merkezi' inşa edecek. Proje, 2012-2014 yıllarını kapsayacak. Proje tutan 14 Milyon 750 Bin TL.

Isparta'ya inşa edecek Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü için ise 2012 yılında aynlan ödenek tutan 2 Milyon 650 Bin TL olarak gerçekleşti.

EN BÜYÜK DESTEK SDÜ'YE

9. Kalkınma Planı, 2012 yılı Yatırım Programı'nda en önemli destek Süleyman Demirel Üniversitesi'ne geldi.

2012 yılı için 'Rektörlük Bilimsel Araştırma Projeleri' başlığı açıldı. 'İleri Araştırma', 'Makine' ve 'Teçhizat' için 1 Milyon TL proje tutarı belirlendi. 2012 yatınm programına ise 1 Milyon TL konuldu.
Yine SDÜ, diğer kalemlerde de önemli destekler aldı.

SULAMA PROJELERİNDE FİNAL
1994 yılında başlayan Tokmacık- Çaltı Projesi bu yıl tamamlanıyor. 2012 yılı için * ayrılan yatırım ödeneği 5 Milyon 500 Bin TL. 2016 yılında tamamlanacak olan Atabey Sulama Projesi için ise 2012'de 1 Milyon TL aynldı.