IYAŞ hisse değeri 18 yılda 47 kat arttı, 80 TL'den 3 bin 824 TL'ye yükseldi. 2014'de ciro yüzde 9.8 oranında büyüdü. Hisse başı 110 TL kar payı dağıtılacak. Seçimli kongrede Bahattin Şenol Başkanlığındaki Yönetim Kurulu güven tazeledi.

IYAŞ A.Ş'nin 2014 mali yılına ilişkin genel kurulu pazar günü Süleyman Demirel Sergi ve Kongre Sarayı'nda gerçekleştirildi. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in divan başkanlığındaki kongrede yönetim kurulu seçimi de yapıldı. IYAŞ'ı kuruluşundan bu yana yöneten Bahattin Şenol ve arkadaşları katılımcıların tamamının oyunu olarak güven tazeledi. Genel kurulda, IYAŞ hisselerinin 18 yılda 80 TL'den 3 bin 824 TL'ye yükseldiği vurgulandı. 2014 yılında 89 milyon 299 bin TL ciro yapan IYAŞ, ortaklarına hisse başı 110 TL kar payı dağıtacak. IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, kongrenin açış konuşmasında faaliyetleri şöyle açıkladı:

KAYITLI SERMAYE

Şirketimizin 31.12.2014 tarihi itibariyle kayıtlı sermayesi 1 milyon 319 bin 600 TL'dir.

IYAŞ'A YILDA 3.5 MİLYON ZİYARETÇİ

Şirketimiz müşteri memnuniyet odaklı hizmet anlayışımızla başarılı bir yıl geçirmiştir. Yılda 3.5 milyon kişiye aşkın ziyaretçiye avantajlı alışveriş fırsatları sunulmuştur. Yıllardır müşterilerini ve onların ihtiyaçlarını çalışmalarının merkezine alarak istikrarlı şekilde büyüyen IYAŞ, sunduğu hizmetin her adımında, yerel uzmanlıkla deneyimini birleştirerek ilerlemiştir. Bizi bu yıl 17 yıl sadakatleriyle ödüllendiren tüm müşterilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

89.2 MİLYON CİRO YAPILDI

2014 döneminde belirlemiş olduğumuz hedefleri gerçekleştirmiş bulunmaktayız. IYAŞ Grup şirketleri ile birlikte KDV dahil toplam 89 milyon 299 bin 162 TL ciro gerçekleştirerek başarılı bir yıl geçirmiştir.

IYAŞ PARK'IN KİRA GELİRİ 15.6 MİLYON TL

IYAŞ PARK AVM bölgemizin alışveriş ve yaşam merkezi haline gelmiştir. Alışveriş merkezimizde kiralanabilir alan kalmamıştır. Yer olmadığından dolayı gelen kiralama taleplerini karşılayamıyoruz. 2014 yılı kira gelirimiz 15 milyon 624 bin 775 TL olarak gerçekleşmiştir. AVM'de yeri bulunan ulusal ve uluslararası firmalar Ispartalı hemşehrilerimizin ilgilerinden son derece memnundurlar. 2014 yılı hedeflerine ulaşılmıştır. Cirolarımız ve karlılığımız beklediğimizin üzerinde gerçekleşmiştir. AVM'de doluluk oranımız yüzde 100'dür. 

IYAŞ İSTİKRARLI BÜYÜYOR

Türkiye ekonomisi İmalat Sanayi Üretim Endeksi açısından 2014'de yıllık bazda yüzde 2.8 oranında büyüme kaydetmiştir. Kur ve faiz oynamalarına rağmen, IYAŞ her koşulda sürdürdüğü istikrarlı büyümesini geride bıraktığımız 2014'de de devam ettirmiştir. Yabancı para borcumuzun bulunmaması ve operasyonlarımızı sadece iç kaynaklarımız ile gerçekleştirmemiz, piyasalarda yaşanan bu tür istikrarsızlıkların finansal açıdan şirketimize olumsuz etki yapmaması sağlanmıştır. Gıda perakende sektörü kırılganlıklara en dayanıklı sektör olarak büyüme ivmesini korumuştur. Piyasalardaki dalgalanmaların IYAŞ'a olumsuz etkisi olmamıştır. Satışlar ve kiralık rakamları, geçen sene başında belirlediğimiz hedefler dahilinde gerçekleşmiştir. 2014 yılında bölgemizde liderliğimizi daha da güçlü bir şekilde devam ettirdik. 2014 yılı cirolarımız yüzde 9.8 oranında büyüme ile kapatarak hedefimize ulaşılmıştır. Perakende sektöründeki yüksek potansiyel, rekabeti de beraberinde getirmektedir. Hem yerel hem de ulusal perakendeciler hızlı büyümelerine devam etmişlerdir. Sektördeki rekabetin yoğun olması, sektörün parçalı bir yapı göstermesine neden olmuştur. Bu sebeplerden dolayı sektörde birleşme ve satın almalar yoğun olarak yaşanmaktadır.

SOSYAL SORUMLULUK

Ortaklığımızda yıl içerisinde sosyal sorumluluk çerçevesinde çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına 70 bin 966 TL tutarında bağış ve yardım yapılmıştır. Şirketimiz; bölgesinde istihdamın ve üretimin en önemli unsurlarından biri olduğunun bilincindedir. Ülke ekonomisine yaptığı büyük katkıların verdiği şevk ve heyecanla, kurumsal sosyal sorumluluğun gereklerini yerine getirmeyi amaçlamaktadır. Bu bakış açısıyla; başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere, sivil toplum örgütleri, kulüpler, vakıf ve denkler gibi ihtiyaç sahiplerinden tarafımıza ulaşan her türlü bağış ve yardım talepleri son derece titiz bir şekilde ele alınmaktadır.

NET DÖNEM KARI

Şirketimizin 2014 yılı hesap döneminde sürdürülen faaliyetler vergi öncesi karlılığı 12 milyon 801 bin TL'dir. Sürdürülen faaliyetler net dönem karı 10 milyon 117 bin 197 TL olarak gerçekleşmiştir."