Mahalli Çevre Kurulu tarafından Isparta"da satışa sunulan kömürler ve açıkta satış yasaklanmıştı. Yinede bazı müstecirlerin bu yollara tevessül ettiği görülmekte. Önceki gün Sümerbank Caddesinde bir kamyon üzerinde yarısı torbalanmış yarısı açıkta olan bir kamyon 7 ton kömür boşaltırken yakalandı.

    Gece yapılan kömür indirmeyi Alo Zabıta (153)"e şikayet eden duyarlı bir vatandaş sayesinde yakalandı. Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin şikayet üzerine olay mahalline giderek araca ve kömüre el koydu. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir, Dimyata pirince giderken, evdeki bulgurdan olma galiba böyle oluyor atasözünü hatırlatarak, “Mahalli Çevre Kurulu tarafından şehrimizde yakılmasına izin verilen kömürler açıkça belirlenmiştir.

     Ayrıca kömürlerin sevkiyatındaki kriterlere göre de açıkta kömür satışı yasaklanmıştır. Açıkta kömür satan, alan ve bunu taşıyan kişilere ayrı ayrı 3.900 ytl para cezasına çarptırılmasına karar verilmiştir. Buradan hem müstecirlerimize hem de böyle kömürleri satın alan vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum.

     Ucuz olsun diye yada biraz daha kâr elde edelim diye yasal olmayan işlere tevessül etmeyelim. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım. Yakalanmış olan bu kömür dolayısı ile hem satana, hem getirene hem de satın alan vatandaşımıza ayrı ayrı olmak üzere 3.900 ytl para cezası uygulanacaktır. Ayrıca duyarlı vatandaşlık örneği göstererek zabıtamızı arayan şahsa da teşekkür ediyorum” dedi.