Türk Kadınlar Birliği Isparta Şubesi bir etkinlik daha gerçekleştirerek, kadınları şehrin gözde ve nezih mekânlarından Vıola Cafe & Bakery  ‘de düzenlenen kahvaltıda buluşturdu.
Yoğun ilgi gören etkinliğe, Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Gül Şubesi, Huzurevi Derneği, Türk Kadınları Kültür Derneği, Kadın Platformu başkan ve üyelerinin yanı sıra üniversite öğrencileri, iş kadınları ve aile bütçesine katkı sağlamak üzere çeşitli kurslarda el becerilerini geliştiren kursiyer ve kurs öğretmenleri de katılarak, sivil toplum örgütleri arasında önemli bir dayanışma örneği sergilediler. Kahvaltı etkinliğinde esas amacın kadın istihdamının arttırılmasına yönelik çalışmalar yapmak üzere kanaat önderlerini bir araya getirmek olduğunu belirten dernek Başkanı Prof. Dr. Aynur Gül Karahan  Çakmakçı,’’ Böylece tarafların birbirini tanıması ve kadınların iş hayatına kazandırılması yolunda önemli bir adım daha atılmıştır’’ sözleriyle başlayan  kısa açıklamasında  şu sözlere yer verdi:’’  Türk Kadınlar Birliği Isparta Şubesi kurulduğu 2008 yılından beri kadın istihdamına yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. Dernek şubesinin İşkur ile gerçekleştirdiği 4 adet kurs ile kursa katılan kadınların büyük bir bölümünün iş hayatında yer alması sağlanmıştır. %50 istihdam garantili kurslara öncelik verilmesi nedeniyle bundan sonra yapılacak çalışmalarda Ispartalı sanayici ve iş adamlarının talep ettiği ve iş garantisi sağlanacak alanlarda kursların açılması planlanmaktadır. Kahvaltıya katılan bazı hayırsever kadınlarımızın üniversiteli genç kızlara burs verme talepleri de dernek aracılığıyla hayata geçirilecektir.
‘’Etkinlik gelirlerinin kadın istihdamının arttırılmasına yönelik çalışmalarda değerlendirileceği ve bu amaca yönelik olarak çeşitli projeler yazılarak dernek amaçlarının hayata geçirilmesi üzerinde çalışılmaya devam edileceği bilgisini veren Dernek Başkanı Prof. Dr. Aynur Gül Karahan Çakmakçı başta olmak üzere, Yönetim Kurulu Üyeleri Bahar Sakarya, Meral Çelikyay, Nurten Telli, Semiramis Karataş, Şule Tokoğlu, Zeliha Silleli, Zuhal Bardak’ın emek ve özverili çalışmalarıyla gerçekleşen etkinlik kapsamında düzenlenen hediye çekilişinde Anıtkabir Derneği’nin hibe ettiği köknar tohumu içeren kurşun kalemler ve anne kız Türkan ve Sıla Demiröz’ün tığ ile ördüğü kalem başlıklarının yanı sıra Aysun Gürkan, Berrin Dilmen, Ebru Alay, Nihal Aytuluner, RefiaErsal, Şule Parlar ve Şule Tokoğlu’nun dernek yararına hibe ettiği çeşitli hediyeler konuklara dağıtıldı. Dağıtılan köknar tohumları ile çevre korumanın önemine dikkat çekilirken, Türkan ve Sıla Demiröz’ün de el emeklerinin değerlendirilerek tanıtılmasının yanı sıra yardımlaşma ve dayanışmanın güzel bir örneği de sergilenerek, anlamlı bir mesaj verildi. /Elif AKGÜL