Yarın akşam idrak edeceğimiz Mübarek Kadir Gecesi için, merkez Kavaklı Camii sadece kadınlara tahsis edildi.
İl Müftüsü İsmail Öncel, yarın akşam bu camide erkeklerin teravih namazı kılamayacağını belirterek; Erkek cemaatimiz de bu akşam için diğer camilere gitsin dedi.

Buna göre; Şehir Merkezinde bulunan Kavaklı Cami, Kadir Gecesi süresince erkeklere kapatıldı. Camide sadece kadınlar ibadetlerini yapabilecek.

Bu konudaki talebin hanım cemaatten geldiğini ve kendilerinin de uygun bulduğunu ifade eden İl Müftüsü İsmail Öncel, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Bilindiği gibi mübarek gün ve geceler için her zaman İl Müftülüğü olarak Kavaklı Camiyi hanım cemaatimize tahsis ediyoruz. Böylelikle gerek Regaib Kandili olsun gerek Berat Kandili olsun bu mübarek günlerde İkinci namazına müteakip hanım cemaatimiz Kavaklı Camiinde dini programını yerine getiriyor.

Bu yıl hanım cemaatimiz müftülüğümüze başvurarak yarın akşam idrak edeceğimiz Mübarek ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi için tüm hanım cemaatinin orada toplanacağını ve bu nedenle caminin kendilerine tahsis edilmesini istediler. Bizde bunu uygun gördük ve Kadir Gecesi süresince o camimizde sadece hanım cemaatimiz ibadet edecek.

Bu doğrultuda; Kadir Gecesini Kavaklı Camiinde idrak etmeyi planlayan erkek cemaatimizden sadece bu gece için Kavaklı Camii haricindeki diğer camileri tercih etmelerini istiyoruz” dedi.