Muğla'nın Fethiye ilçesinde aynı bölgede iki kamyon şoförü ile bir çobanın öldürülmesiyle ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Fethiye'nin Kemer beldesinde 12 Ağustos'ta kamyonuyla yük taşıyan 48 yaşındaki Mustafa Borazan, 9 Ekim'de Isparta’dan Fethiye'ye kamyonuyla yük getiren 41 yaşındaki Osman Sevinç ile 30 Kasım'da yanan evinde ölü bulunan çoban 56 yaşındaki Hüseyin Orpak cinayetleri, jandarmanın çalışmasıyla aydınlatıldı.
 
Cinayetlerle ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan ekipler, yanarak ölen çoban Hüseyin Orpak'ın evinde yaptığı incelemede, yarısı yanmış bir not buldu.
 
Yapılan kriminal incelemede, S.O. ve I.Y'nin Hüseyin Orpak'ın kanepesini çakmakla tutuşturduğu belirlendi. Çobanın cinayete kurban gittiği ve diğer cinayetlerle bağlantısı olduğu şüphesi üzerinde duran jandarma ekipleri, soruşturmayı genişletti. Jandarma, Ortaköy'de oturan S.O.'yu gözaltına aldı. S.O., sorgusunda cinayeti işlediğini itiraf etti.
 
Cinayeti işlediği olay yerinde keşif yaptırılan S.O.'nun ifadesi doğrultusunda ekipler, diğer şüpheli I.Y'nin peşine düştü. Jandarma istihbarat ekipleri, İ.Y.'yi Burdur Çavdır'da saklandığı evde gözaltına alındı. I.Y'nin cinayet anında olay yerinde bulunan 07 PS 091 plakalı otomobili de Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığına getirildi. Cinayetlerde kullanılan av tüfeklerine de el konuldu. Cinayetlerle ilgili oldukları öne sürülen M.Ç, A.K, E.Ç, H.Y ve Z.Ö. de gözaltına alındı. Olaylarla ilgili iki kişinin daha arandığı bildirildi.