ISPARTA - Keçiborlu Belediyesi'nin ilçede hedeflediği 1500 konutluk kentsel dönüşümün ilk adımı atıldı. Eski Kükürt Fabrikası'na ait lojmanların bulunduğu 68 bin m2'lik alanda özgün mimaride 500 konutluk TOKİ projesi gerçekleştirilecek. Birinci etap kapsamındaki bu çalışma ile 2.etapta yıkılacak 500 konut için rezerv alanı sağlanmış olacak. 3.etap sonunda ise toplamda 1500 konutun yıkılıp, yenilerinin yapılması hedefleniyor.

    Keçiborlu Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında eski Kükürt Fabrikası'nın 100 dairelik lojmanlarının yıkımına başlandı. Riski yapı ilan edilme sürecinin tamamlanmasından sonra lojmanların yıkımına Özkan Kentsel Dönüşüm müşavirliğinde Murat Harfiyat firması tarafından başlandı. TOKİ'ye devredilen 68 bin m2'lik alan tamamen yıkıldıktan sonra projelendirme çalışmalarına başlanacak. Keçiborlu Belediyesi'nin mimari projesini hazırlattığı 481 konutluk TOKİ Projesi için ihale hazırlık süreci başlayacak. 

    Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, ilçede 1500 konutluk bir kentsel dönüşüm planladıklarını söyledi. TOKİ'nin yapacağı 481 konutluk proje ile rezerv alanı oluşturduklarını kaydeden Parlak, "burada yapılacak 481 konut mahalle kültürünü yansıtacak, özgün bir proje olacak. Bu konutların 50-60'ı Keçiborlu Belediyemize kalacak. 500'e yakın konut rezervi ile ikinci etap kentsel dönüşüme başlayacağız. İlçe merkezimizdeki 500 konutluk bir alanda yenileme yapacağız.

Burada evleri yıkılan vatandaşlarımızı rezerv alanına yerleştireceğiz. İkinci etap yenilenme sürecinden sonra da 500 evlik bir kentsel dönüşüme daha başlayacağız. Toplamda 1500 konutu yenileyip, modernleştireceğiz. Böylece Keçiborlu tamamen yenilenmiş olacak" diye konuştu.