Ak Parti'nin 4. Olağan Merkez İlçe Kongresi hafta sonu yoğun katılımlı bir programla gerçekleştirildi. Kongre salonunda dikkati çeken en önemli ayrıntı ise eski milletvekilleri Haydar Kemal Kurt ve Sait Dilek'in resimlerinin olmasıydı. Parti teşkilatına mensup çok sayıda vatandaş, bu vekillerin de kongreye neden katılmadıklarını sordular.

Diğer tüm partiler gibi Ak Parti’de yoğun bir kongre maratonunda hızla devam ediyor. Bu bağlamda hafta sonu 4. Olağan Ak Parti Merkez ilçe ve 3. Olağan kadın Kolları Kongresi renkli görüntülere sahne oldu. AK Parti’nin her türlü organizasyon ve çalışmalarına imkanlar nisbetinde katılan M. Emin Bilgiç, partilelerden takdir toplarken, eleştirilere maruz kalan milletvekilleri de vardı.

Ak Parti’nin 2002 yılında hükümeti devralmasının ardından Isparta’dan milletvekili seçilenler arasında yer alan M. Emin Bilgiç, aradan geçen 10 yıla aşkın süredir partiden bağını koparmaması takdir topladı. Fakat hafta sonu yapılan kongrede bir çok partili ve vatandaşın gözü bir önceki dönem Milletvekilliği yapan  Haydar Kemal Kurt ve Sait Dilek’i aradı.

12 Haziran seçimlerinde aday gösterilmeyen ancak kendisini Isparta’nın beşinci milletvekili olduğunu söyleyen Sait Dilek’in Ak Parti’nin hiç bir etkiliğine katılmaması partililer tarafından tepkiyle karşılandı. Bu tepkilerden nasibini alan diğer bir isim ise sert çıkışlarıyla bilenen Haydar Kemal Kurt oldu. Kongrenin yapılacağı salonun girişinde bir çok parti teşkilatın isimlerin arasındaki panoda Haydar Kemal Kurt ve Sait Dilek’in fotoğrafları dikkat çekti.

ONLAR BİZİ UNUTTU

Tüm bunlara paralel olarak Ak Parti teşkilatının Isparta’ya ve Ak Parti’ye hizmet edenleri unutmadığının önemli bir göstergesi olan bu panoda yer alan eski milletvekillerinin böylesi organizasyonlarda yer almamaları da partileler tarafından, “partimiz onları hizmetlerinden dolayı unutmadı. Onların resimlerini buraya astı. Fakat görüyoruz ki onlar bizi çoktan unutmuş.” Yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Gazete Gülses