Özkanlar kavşağında kot farkı nedeniyle yağmurlu havalarda oluşan olumsuzluğun giderilmesi için hafta sonu çalışma yapıldı. Geçtiğimiz ay Isparta"da yağan aşırı yağış sonrası Gölcük yolundan gelen sular Özkanlar kavşağında toplanmış ve tahliyesinde güçlük çekilmişti.

    Yağan yağmur ile birlikte sorunun nerden kaynaklandığını takip eden teknik ekip kot farkından alanda suyun birikmesine neden olduğunu tespit etti. Yeniden olası bir yağmur yağışında Gölcük caddesinden gelen suyun anında Eğirdir yoluna tahliyesinin yapılması gerektiğini düşünerek yeniden kot düzenlemesine bulundu.

   Bu vesile ile Fen İşleri ekibi hafta sonu üst geçidin üzerinde bulunan asfalt kaplamayı kaldırarak istenilen kot verilerek yeniden düzenlendi. Böylece şiddetli yağışlı havalarda Özkanlar kavşağında bekleyen suyun tahliyesi için Eğirdir yolu kullanılacak ve kavşakta su toplanması önlenecek. Fen İşleri Müdürlüğünün çalışmalarını başından sonuna kadar takip eden Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Akkoç, geçen ay yağan aşırı yağışlarda sel sularına maruz kalan bölgeleri tesbit ettiklerini ve sorunun çözümü için de çalışmalara başladıklarını belirtti.  

    Çalışmalarının sadece Özkanlar kavşağı ile sınırlı kalmayacağını dile getiren Akkoç Fatih, Zafer, Modernevler ve Gülistan Mahallesindeki sorunlu bölgelerde de çalışmalar yapılacağını ifade etti. Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Akkoç, “bilindiği üzere geçen ay yağan aşırı yağışlar nedeniyle Özkanlar Kavşağında ciddi bir olumsuzluğa neden olmuştu. Gölcük yolundan gelen sel suları kavşaktaki kot sorunu yüzünden tahliyesi mümkün olmamış ve sular alt geçide inmiştir.

     İşte bu sorunu çözmek için ekiplerimiz gölcük yolundan gelen suyun Özkanlar kavşağında birikmesini önlemek için kot seviyesini ayarlayarak Eğirdir yoluna aktarılmasını sağlayacaklar. Böylece kavşakta su birikmesi önlenmiş olacak. Ekibimizin çalışmaları sadece bu kavşakla kalmayıp aşırı yağışlarda sorunlu olan Fatih, Zafer, Modern Evler ve Gülistan Mahallesinde de çalışmalarını sürdürecek” dedi.