Hayatımızın her alanına giren kredi kartları ne yazık ki insanları, borç batağına, intihara sürükleyebiliyor, cinnet geçirmeye kadar yol açabiliyor.

Türkiye’de kredi borcu bu türde çok olaya neden oldu. Ne yazık ki bu olaylardan biri daha gerçekleşti. Isparta Merkez’e bağlı Yakaören Köyü’nde geçimini çiftçilikle sağlayan bir şahıs kredi kartı borcu yüzünden canına kıydı.

Edinilen bilgilere göre olay dün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Yakaören Köyü’nde Acemoğlu olarak bilinen 45 yaşında ki evli ve üç çocuk babası Mustafa Döner, yaklaşık 15-20 milyar kredi kartı borcunu ödeyemedi.

Kiraz yetiştiriciliği yaptığı belirtilen ancak bu yıl yaşanan dolu nedeniyle beklediği verimi alamayan Döner, kirazdan elde edeceği parayla kredi kartını ödemeyi düşündüğü ancak bunu gerçekleştiremediği belirtildi.

Bunun üzerine bunalıma giren Mustafa Döner dün evde kimsenin bulunmadığı saatte evin damına urganla kendini asarak hayatına son verdi. Acı olay misafirlikten dönen eşi Fatime Döner’in eşinin cansız bedenini görmesi sonucu ortaya çıktı. Eşini asılı gören Fatime Döner olay yerinde fenalık geçirdi.

Çevre sakinlerinin olay yerine gelmesi üzerine durum jandarma yetkililerine bildirildi. Jandarma olay yeri inceleme ekibi yaptıkları inceleme sonucunda Mustafa Döner’in cansız bedeni otopsi yapılmak üzere hastaneye sevk edildi.

 Üç çocuk babası Döner’in intiharı Yakaören Köyü’nde büyük üzüntü yarattı.