Bankanın kendisinden 900 lira dosya masrafı istemesi üzerine hukuki süreç başlatan Cesur Ünügür isimli vatandaş, masrafını geri almak için Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurdu.

Isparta’da Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin Başkanlığını yapan Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Halil Kızılşimşek, bankanın konut kredisi ile ilgili dosya masrafını alabilmesi için tüketici ile krediye vermeden önce dosya masrafının net bir şekilde anlaşıldığı sözleşme imzalaması gerektiğine dikkat çekti.

Dosya üzerinde yaptıkları incelemenin ardından tüketicinin lehinde karar verdiklerini belirten Kızılşimşek, “haksız şart” uygulaması yapıldığı gerekçesiyle bankanın dosya masrafını tüketiciye geri ödemesi konusunda karar verdiklerini kaydetti.

Bankanın hakem heyetinin aldığı kararı yargıya taşıdığını belirten Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Halil Kızılşimşek, Yargıtay 13’üncü Hukuk Dairesinin de hem hakem heyetinin hem de Asliye Hukuk Mahkemesinin verdiği kararı onayladığını ve dosya masrafını tüketiciye geri ödenmesi konusunda karar verdiğini söyledi.